Στα ενδότερα των ομάδων

*Άλλο ένα ρεσιτάλ έδωσε μεσοβδόμαδα ο Αχιλλέας Μπέος! Όχι μόνο πήγε στο δικαστήριο για την υπόθεση του Γιώργου Δαλούκα, αλλά φρόντισε και έστειλε τα μηνύματά του σε όσους του άσκησαν κριτική κατά τη διάρκεια της πολύκροτης υπόθεσης με τους ύποπτους αγώνες του 2011.

*Διαπίστωσε ο δήμαρχος Βόλου ότι τον απέφευγαν κάποιοι δημοσιογράφοι, αλλά και ο άλλοτε διεθνής διαιτητής, και φρόντισε με διάφορους τρόπους να τους πλησιάσει μέσα από επισκέψεις σε διάφορα πηγαδάκια. Εκεί άρχιζε να εκμεταλλεύεται τη σοφία του λαού που αποτυπώθηκε μέσω της ρήσης «σε σένα τα λέω πεθερά, για να τα ακούει η νύφη».

*Έπιανε ο Μπέος τους γνωστούς και αγνώστους που ανυπομονούσαν για κουτσομπολιό και περνούσε άμεσα όσα ήθελε να φτάσουν στα αφτιά των δημοσιογράφων και των αντιδίκων. Με πολλά γαλλικά, που στόχευαν ευθέως σε όσους βρέθηκαν απέναντι από τον νυν δήμαρχο σε κάποια στιγμή της πορείας του.

*Μόνο που με την τακτική του ο Μπέος έχτιζε άλλοθι, το οποίο χρησιμοποίησε αργότερα όταν βρήκε τρόπο να εκφράσει τις απόψεις του. Υποστήριξε ο άλλοτε πανίσχυρος ποδοσφαιρικός παράγοντας πως εκείνος συζητούσε με φίλους του και ότι είχε κάθε δικαίωμα να προχωρήσει σε κριτική εναντίον όσων συνήθισαν τόσα χρόνια να κρίνουν δίχως αντίλογο.

*Η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο και δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κάποιος ότι έστω και τότε θα ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία. Ένα άλλο ερώτημα αφορά και την παρουσία κάποιων εκ των βασικών μαρτύρων, με πρώτο και καλύτερο τον Νικόλα Πατέρα.

*Ο άλλοτε πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν από εκείνους που έλειψαν από το δικαστήριο. Και ενδεχομένως να μην εμφανιστεί ούτε τον Οκτώβριο, μια και στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγεται ότι τον έπεισε ο κολλητός του Δημήτρης Μελισσανίδης να δώσει
άφεση αμαρτιών στον Μπέο.

*Γενικά, το τελευταίο διάστημα γίνονται διάφορες επαφές με στόχο να ανατραπούν οι ισορροπίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε και ο διπλανός, ενώ και εμείς είχαμε 1-2 σχετικά ρεπορτάζ.

*Τελικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν τα δυσκολότερα ερωτήματα στον Σταύρο Κοντονή! Το αντιλήφθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού από την επίσκεψη του Μιχάλη Κριτσωτάκη, αλλά και από την επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη.

*Ο βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε και πήρε εγγυήσεις για το μέλλον του ΟΦΗ, τον οποίο οι άνθρωποί του θέλουν να δηλώσουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και όχι στο τοπικό, όπως φέρονται να επιθυμούν οι παράγοντες της ΕΠΟ. Όσο για τον Μιχαηλίδη, επί της ουσίας μετέφερε τις απόψεις του Γιώργου Σαρρή για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στα ποδοσφαιρικά σωματεία.

*Μόνο που στην πράξη ο Μιχαηλίδης άλειψε βούτυρο στο ψωμί του Κοντονή και του επέτρεψε να εξαπολύσει μια σημαντική επίθεση κατά της ΕΠΟ, με ταυτόχρονη κάλυψη του Γιάννη Ανδριανού για τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ο προκάτοχός του.

*Κάποιοι καχύποπτοι στην ΕΠΟ άρχισαν να υποπτεύονται συνεργασία του Σαρρή με τη σημερινή κυβέρνηση για να αποφύγει τους μπελάδες με τη δικαιοσύνη. Βασικό επιχείρημά τους υπήρξε η ιδεολογική προσέγγιση των δύο πλευρών, μια και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αποτέλεσε βασικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη Χίο.

*Οι δικαστικές εξελίξεις έχουν κάνει καχύποπτους τους πάντες, ανάμεσά τους και πρώην φίλους ή συνεργάτες, με συνέπεια να βλέπει ο ένας τον άλλον με μισό μάτι επειδή φοβούνται μήπως αρχίσουν τα αλληλομαχαιρώματα.

*Βούτυρο στο ψωμί των δικαστικών αρχών αλείφουν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας στην ΕΠΟ. Μέσα από τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης προκύπτει και ένα σοβαρό θέμα, που μοιάζει με πρόσκληση προς τη Δικαιοσύνη.

*Είναι ενδεικτικό το πρακτικό της 12ης Μαρτίου με θέμα την επέκταση στις θητείες των συνταξιούχων δικαστικών που συμμετείχαν στις πειθαρχικές επιτροπές. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης ενέκρινε την ανανέωση της συνεργασίας τους και παραχώρησε τον λόγο στον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Χρήστο Υφαντή.

* «Ως γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας θέλω να πω ότι κρίθηκε σκόπιμο εκ μέρους των ίδιων των δικαστικών, των συνταξιούχων που μετέχουν στα δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας, να συμβεί το εξής: Να καταθέσουν όλοι τις παραιτήσεις τους στην Ομοσπονδία και να προκύψει εκ νέου ο επαναδιορισμός τους στις ίδιες ακριβώς θέσεις που είχαν, επειδή οι ίδιοι με ενέργειές τους κατάφεραν και βρήκαν άκρη με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να μην υπάρχει πλέον αυτή η εξαιρετικά σημαντική παρακράτηση της σύνταξής τους που συνέβαινε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν όλοι τάσεις φυγής και να αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία πρόβλημα στη συγκρότηση των δικαστικών οργάνων», αποκάλυψε ο Υφαντής.

* «Οι ίδιοι οι δικαστικοί, μάλιστα, με πρωτοβουλίες του κ. Παντιώρα βρήκαν άκρη και οι ίδιοι πρότειναν αυτή τη διαδικασία ούτως ώστε πλέον η σύμβασή τους με την Ομοσπονδία να είναι σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών η οποία δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί παρακράτησης της σύνταξής τους και να είναι όλοι ικανοποιημένοι, και αυτοί και η Ομοσπονδία. Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε αυτή η διαδικασία και η Εκτελεστική Γραμματεία με απόφασή της τους επαναδιόρισε στις ίδιες ακριβώς θέσεις που είχαν», εξήγησε το στέλεχος της ΕΠΟ. Την ώρα που οι συνταξιούχοι χάνουν μέρος των ούτως ή άλλως πενιχρών συντάξεών τους, κάποιοι βρίσκουν άκρη για να αποφύγουν τις περικοπές παρά την είσπραξη δεύτερου -εξαιρετικά καλού- δεύτερου μισθού.

*Στον συνεταιρισμό προσπαθούν να προστατέψουν με νύχια και με δόντια το άβατο των συνεδριάσεων παρά το γεγονός ότι την πάτησαν με τη δημοσιοποίηση όσων ακούστηκαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της 3ης Μαρτίου. Απέδειξαν, όμως, τα αντανακλαστικά τους οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας με τη στάση τους απέναντι στο αίτημα του Παναθηναϊκού για τη χορήγηση των ηχητικών ντοκουμέντων, καθώς τα έδωσαν δίχως τα γαλλικά που αποτυπώθηκαν στον πολιτικό και αθλητικό Τύπο.


Σχολιάστε εδώ