Με τη νέα κυβέρνηση

Η συνάντηση επαναλήφθηκε την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του κόμματος στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του πρόεδρου Μουσταφά Αλή Τσαβούς, του αντιπρόεδρου Οζάν Αχμέτογλου και της διευθύντριας διεθνών σχέσεων του κόμματος (αν δεν έχει τέτοιο «τμήμα» το DEB, ποιο θα ‘χει, ο ΣΥΡΙΖΑ;) Λεϊλά Σαλίχογλου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος, «…στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τις εργασίες του DEB και περιγράφηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα της ”τουρκικής” (τα εισαγωγικά δικά μας) μειονότητας».

***

Ιστορικό βήμα

Η Αρμενία, με απόφαση που πήρε στις 23 Μαρτίου 2015, αναγνώρισε επίσημα την Ποντιακή και την Ασσυριακή Γενοκτονία που έγιναν στα έτη 1915-1923, στις περιόδους του οθωμανικού κράτους και της νεοϊδρυθείσας τότε Τουρκικής Δημοκρατίας. Η τροπολογία για τις γενοκτονίες, που υποβλήθηκε στη Βουλή από το Δημοκρατικό Κόμμα Αρμενίας, έγινε δεκτή. Σε δήλωση που έκανε στο Armenpress ο αντιπρόεδρος της Βουλής Έντβαρντ Σαμαρζάνοφ μετά την ανακοίνωση της απόφασης, είπε: «Το Αρμενικό Κοινοβούλιο δεν βγάζει καθημερινά νέους νόμους. Από αυτή τη σκοπιά, η ψήφιση της τροπολογίας για τους Πόντιους και τους Ασσύριους αδελφούς μας σημαίνει και την καταδίκη όλων των γενοκτονιών από το Αρμενικό Κοινοβούλιο».


Σχολιάστε εδώ