Λιμνάζουν εκατομμύρια ευρώ στις ΔΟΥ

***

Θα σας πάρουν με τις πέτρες και πιθανώς δικαίως! Είναι ποτέ δυνατόν η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να αποδεχθεί την παραχώρηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης σε ιδιώτες, με μικρότερο τίμημα από αυτό που είχε προσφέρει η AGC Equity Partners; Η μείωση της κεφαλαιοποίησης δεν αποτελεί άλλοθι!

***

>Μια εικόνα της χρηματαγοράς, χίλιες λέξεις για την οικονομική κατάσταση του εγχώριου επιχειρείν! Δεν φθάνει που οι ζημιογόνες εισηγμένες ήταν 128, έναντι 85 κερδοφόρων, οι 43 εξ αυτών αύξησαν το κόκκινό τους, ενώ αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι οι πάλαι ποτέ κραταιές εταιρείες Ιντραλότ, Frigoglass, Ελλάκτωρ και MIG.

>Σε ποια φάση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός που θα αναλάβει να τρέξει τα έργα μέσω ΕΣΠΑ; Έχουν στελεχωθεί οι νέες δομές υλοποίησης των project; Πιστοποιήθηκαν οι φορείς που θα εμπλακούν; Αν όχι, τότε πώς θα επιλεγούν τα πρώτης ανάγκης; Πότε θα συνταχθούν οι προκηρύξεις; Με ποιον τρόπο θα προκριθούν οι ανάδοχοι;

>Επειδή το διακύβευμα είναι σημαντικό για τη χώρα και οι εμπλεκόμενοι πανίσχυροι, θέλουμε να πιστεύουμε πως το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει περάσει από κόσκινο τα έντεκα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για τον διεθνή διαγωνισμό παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Και εξηγούμαστε, κατ’ ελάχιστο θα πρέπει να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να είναι έτοιμοι να αντιληφθούν τους επιμέρους
όρους των συμβάσεων, ενώ θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφερόντων που θα υποσκάψει την αξιοπιστία του ελέγχου τους.

>Ποια η άποψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς; Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον στην ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής δεν είναι τόσο η πώληση των 10.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της από τον β’ αντιπρόεδρο του ΔΣ, όσο το ότι τις κατείχε εμμέσως βάσει σύμβασης με επενδυτικό όμιλο του εξωτερικού.

>Υπάρχουν ευθύνες όλων αυτών (διοίκησης επιχείρησης, συμβούλων, εταιρείας υπό εκκαθάριση, πιστώτριας τράπεζας) που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα με τις παρακάτω διαδικασίες! Από τη μια η λήξη του Μνημονίου Αμοιβαίας Κατανόησης και από την άλλη η μη έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της συμβούλου τίναξαν την μπάνκα της χρηματοδότησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στον αέρα.

>Αίτημα που συναντά ισχυρές αντιστάσεις από το αντίπαλο στρατόπεδο! Για να δούμε αν το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει δεκτή την απαίτηση του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου περί μη εξαναγκασμού των μικρομετόχων να δίνουν τις μετοχές τους κατά την υποβολή των δημόσιων προτάσεων.

>Μερικά πράγματα γίνονται αλλά δεν λέγονται, είτε γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο, είτε επειδή αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων! Κακώς ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού επικαλέστηκε την προδικαστική προσφυγή της εταιρείας ΜΕΤΚΑ ως έναν από τους λόγους ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος.

>Άλλος ένας πρώην βουλευτής σε θέση γενικού γραμματέα υπουργείου! Τι δουλειά έχει ένας δικηγόρος στον νευραλγικό κλάδο της ναυτιλίας; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο
οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να μας κάνει να μετανιώσουμε που τον πιστέψαμε προεκλογικά.

>Ελπίζουμε τουλάχιστον να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους! Πώς νιώθουν οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριοι Τσαυτάρης και Χαρακόπουλος, με την κατάργηση των ποσοστώσεων της παραγωγής γάλακτος; Δεν ήξεραν ότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο αρκετών μικρών οικογενειακών μονάδων, αστάθεια των τιμών, συμπίεση του κόστους παραγωγής και ασυδοσία των πολυεθνικών της γαλακτοβιομηχανίας;

>Τι άλλαξε έτσι ξαφνικά και τα σκουπίδια δεν έχουν πλέον επενδυτικό ενδιαφέρον; Μήπως οι όροι των συμβάσεων, που δεν τις καθιστούν υπερ-κερδοφόρες για τους υποψήφιους γαμπρούς;

Τι άλλο να υποθέσουμε για τη μη κατάθεση προσφορών όσον αφορά το έργο αποκατάστασης των συνολικά 76 χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 23,5 εκατ. ευρώ;

>Γιατί το διοικητικό συμβούλιο της Τιτάν προχώρησε σε ορθή επανάληψη παραγράφου της ενότητας «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία; Εμείς, πάντως, κρατήσαμε ότι σε σύγκριση με το 2013, ο Δείκτης Συχνότητας Ατυχημάτων που οδήγησαν σε απώλεια χρόνου εργασίας αυξήθηκε το 2014.

>Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται να θυσιάζονται κάποιοι λίγοι μέτοχοι, προς όφελος των υπολοίπων και της εταιρείας! Το γεγονός ότι η αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τους
όρους που θα διέπουν την αναδιάρθρωση των δανείων της Νηρεύς θα γίνει εν ευθέτω χρόνω μέσω του ενημερωτικού δελτίου, μας κάνει να σκεφτόμαστε πως μάλλον θα επιφυλάσσει αρνητικές εκπλήξεις για ορισμένους δανειστές.

>Από ό,τι φαίνεται, η γενικόλογη επίκληση της οικονομικής συγκυρίας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία και για τη μετάθεση αποφάσεων αύξησης μετοχικού κεφαλαίου! Για του λόγου το αληθές, η Β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Compucon παρέπεμψε το θέμα στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

>Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελληνική Υφαντουργία! Υπό αυτές τις συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, όποια μετοχή εισηγμένης μπαίνει σε καθεστώς επιτήρησης, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να καταφέρει να καλύψει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να υποβάλει αίτημα εξόδου.

>Μια χρονική παράταση, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες να καταστεί πιο ευρύ το επενδυτικό ενδιαφέρον, θα ήταν καλοδεχούμενη! Αν η China State Construction Engineering Corporation αποσύρει το ενδιαφέρον της για το νέο αεροδρόμιο που θα αντικαταστήσει το «Νίκος Καζαντζάκης», η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στη διαγωνιστική διαδικασία;

>Αν, όταν και εφόσον… συμφέρει! Η PASAL, βάσει συμφωνίας με την πιστώτρια τράπεζα, απέκτησε το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση αγοράς μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της TRASTOR, με περίοδο άσκησης οποτεδήποτε μεταξύ 1 έως και 31 Μαρτίου 2017 ή 1 έως και 31 Μαρτίου 2018.


Σχολιάστε εδώ