ΚΚΕ: Μόνο η ταξική πάλη λύνει όλα τα προβλήματα

Ο Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η σκληρή κριτική απέναντι σε κάθε εξουσία, ιδιαίτερα σε μια κυβέρνηση που εκτιμούμε -και γι’ αυτό κρινόμαστε- ότι είναι επίσης μια αστική, αντεργατική κυβέρνηση, η οποία έχει αριστερό, φιλολαϊκό περιτύλιγμα και η οποία θα κάνει νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες, νέα Μνημόνια, όπως κι αν ονομαστούν, θα πρέπει να είναι και αντικειμενική. Και κριτική στάση να κρατάμε και να κάνουμε σκληρή κριτική. Άλλωστε η ταξική πάλη, όπως λέμε με την ”ξύλινη” γλώσσα μας, λύνει όλα τα προβλήματα».

Στο ΚΚΕ τονίζουν πως μόνο με τον αγώνα, την κριτική, «τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω στον λαό, όταν ο ίδιος ο λαός είναι αντιπολίτευση, με το κίνημά του απέναντι σε τέτοιες πολιτικές» θα υπάρξει κάποια ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

Στην κριτική ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για την παρέμβαση στην παρούσα κατάσταση και τα παραπέμπει όλα στη «σοσιαλιστική κοινωνία», ο γραμματέας του κόμματος απάντησε: «Αν δείτε και τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και τις ανακοινώσεις μας αυτές αφορούν τα επίκαιρα σύγχρονα ζητήματα, πώς εμείς τα αντιλαμβανόμαστε και τι λύσεις προτείνουμε».

Το ΚΚΕ όλο το επόμενο διάστημα θα εντείνει την κριτική του προς την κυβέρνηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει σηκώσει πάρα πολύ ψηλά στην κριτική του το γεγονός ότι δεν έρχεται για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αφού θεωρούν πως πρόκειται στην ουσία για παράταση του Μνημονίου, την οποία θα ψήφιζαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και θα είχε ως αποτέλεσμα να απολέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιμνημονιακό του προφίλ.


Σχολιάστε εδώ