Κέρδη είχε το 2014 η Attica Bank

Καλά πήγε το 2014 η Attica Bank. Από ζημιές που είχε το 2013, η περσινή χρόνια έκλεισε με 23,4 εκ. ευρώ κέρδη, κάτι που δείχνει την αντιστροφή της τάσης και πιστοποιεί την οργανική κερδοφορία του ομίλου.

Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα μετά από φόρους, μετά την προσμέτρηση και των προβλέψεων για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου, διαμορφώθηκαν σε ζημία 54,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 79,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη χρήση. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 355 εκατ. ευρώ, με το σύνολο του ενεργητικού του ομίλου να βρίσκεται στα 4 δισ. ευρώ. Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 3,3 δισ. ευρώ περίπου, μειωμένες κατά 1,8% σε σχέση με το αντίστοιχο συγκριτικό έτος, κυρίως λόγω των εκροών κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Attica Bank βρίσκεται σε προχωρημένη διαδικασία για την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών. Ήδη η Τράπεζα, με την από 10/12/2014 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προγραμματίζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 433,4 εκατ. ευρώ».


Σχολιάστε εδώ