Ζωής Κωνσταντοπούλου εγκώμιο

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, άριστη νομικός και εξαιρετική γνώστρια τόσο του Συντάγματος της χώρας όσο και του Κανονισμού της Βουλής, εκτελεί τα καθήκοντά της με σοβαρότητα και συνέπεια. Τις συνεδριάσεις της Βουλής τις υποσκάπτει η προκλητικότητα βουλευτών της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τους θρασύτατους Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι επιδιώκουν ΜΑΤΑΙΩΣ να της πάρουν τον αέρα. Αμ δε. Η κ. Κωνσταντοπούλου καλά κρατεί. Και τους βάζει στη θέση τους με ακλόνητα επιχειρήματα.

Αλλιώς είχανε μάθει οι κύριοι αυτοί και τα επιθετικά εκδηλωνόμενα τσιράκια τους. Θεωρούσαν τη Βουλή προσωπικό τους τσιφλίκι. Ιδίως ο εξ επαγγέλματος στωμύλος Βενιζέλος, που παριστάνει τον παντογνώστη, παραβιάζοντας συνεχώς
–και μάλιστα κατά πολύ– τον χρόνο των αγορεύσεών του. Αντιθέτως, ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός –πασίγνωστο αυτό– εμφανιζόταν σπανιότατα στη Βουλή, είτε μόνο για να ψηφίσει κάποιο νομοσχέδιο είτε για να απευθύνει χυδαίες και ανυπόστατες ύβρεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με κυβέρνηση της Αριστεράς στην εξουσία, ο Σαμαράς έχει λυσσάξει. Στην ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας οργίασε. Εμφανίστηκε ως ψευτόμαγκας και κουτσαβάκης. Μέχρι και ολοφάνερους σεξιστικούς υπαινιγμούς έκανε – εγώ φοράω παντελόνια και «θα μιλήσω ανδρικά». Και μίλησε… ανδρικά, παραβιάζοντας ασυστόλως τον χρόνο της ομιλίας του. Η πρόεδρος της Βουλής –πατούσε κάθε τόσο το κουδούνι του προεδρείου για να συντομεύει (που εκείνος το αγνοούσε)– τον επανέφερε στην τάξη μόλις εδέησε να τελειώσει, λέγοντάς του ότι τέτοιου είδους υπαινιγμοί απαγορεύονται από τον Κανονισμό. Ακολούθησε αυτομάτως τεράστια οχλαγωγία από συστημικούς βουλευτές για να εμποδίσουν τη συνέχιση της διαδικασίας, με την κ. Κωνσταντοπούλου να επιβάλει τελικά τη γνώμη της.

Την Τετάρτη ο Θανάσης Καρτερός σ’ ένα θαυμάσιο χρονογράφημά του αναφέρεται στην «ανδρική σχολή» του Σαμαρά και αναρωτιέται: «Τι χρεία έχουμε από άλλες μαρτυρίες για την ανδρική σχολή από τη στάση τού πιο καλού της μαθητή απέναντι στα Μνημόνια, απέναντι στους δανειστές, απέναντι στη Μέρκελ; Υπολογίζετε πόσα κιλά ανδρικής σχολής διέθετε για να πει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας ”ουδείς αναμάρτητος”;».

Εκείνο, όμως, που έχει σκυλιάσει τους Σαμαροβενιζέλους είναι η σύσταση «μίας και μόνης» Εξεταστικής Επιτροπής «για το πώς η Ελλάδα εισήλθε στα Μνημόνια». Το κωμικοτραγικό είναι ότι τη σύσταση της ίδιας ακριβώς Επιτροπής είχε ζητήσει και ο Σαμαράς, σύσταση που τη λησμόνησε όταν έγινε πρωθυπουργός. Για την ακρίβεια μερικούς μήνες μετά, μόλις είπε το περιβόητο «ουδείς αναμάρτητος»! Στο στόχαστρο της Εξεταστικής Επιτροπής για αναζήτηση των ευθυνών τους είναι ο Γ. Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος, ο Αντ. Σαμαράς και ο Λ. Παπαδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σήφης Βαλυράκης, που υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και της ενεχείρισε τα σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι ζημίες που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ! Η κ. Κωνσταντοπούλου τον ευχαρίστησε και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της Siemens. Θυμίζω ότι η εν λόγω γερμανική εταιρεία διώκεται και από αφρικανικές χώρες για τις εκεί σκανδαλώδεις δραστηριότητές της. ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ.

Το περιστατικό με τους αντιεξουσιαστές είναι αστείο και διογκώθηκε τεχνηέντως. Οι λεγάμενοι ΔΕΝ μπήκαν στη Βουλή. Παρέμειναν στο προαύλιό της, σήκωσαν ένα πανό και έφυγαν μετά από λίγο χωρίς το παραμικρό επεισόδιο. Φρονώ, πάντως, ότι υφίσταται συγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ αποσταθεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σχέδιο όχι μόνο από νεοδημοκρατικούς εγκεφάλους εμπνεόμενο αλλά και από ξένες δυνάμεις προετοιμαζόμενο.

Οι… φίλοι και… σύμμαχοί μας είναι φίδια που μας εχθρεύονται. Ιδίως οι Γερμανοί. Οι οποίοι το φυσάνε και δεν κρυώνει για τα όσα έπαθαν από τα θύματά τους στη ναζιστική κατοχή. Επιπλέον, μας ζηλεύουν και μας φθονούν –βάρβαρη και πολεμοχαρή παράδοση διαθέτουν εκείνοι– για τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας από την αρχαιότητα. Αντλούμε ερεθίσματα και δημιουργικές εμπνεύσεις από τότε ως νεοελληνικό κράτος. Πράγμα που ισχύει εξατομικευμένα και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η οποία έχει κάνει αξιολογότατες σπουδές και έχει πίσω της μια λαμπρή επιστημονική πορεία πριν να της ανατεθεί –αξιοκρατικότατα– το αξίωμα της προέδρου της Βουλής. Τη θαυμάζω απεριόριστα. Και αυτός ο θαυμασμός μού δίνει, πιστεύω, το δικαίωμα να της κάνω, τελειώνοντας, την ακόλουθη υπόδειξη: Λειτουργώντας σε εντεινόμενο εχθρικό περιβάλλον, να επιστρατεύσει την αναμφισβήτητη ευφυΐα της, ώστε να κινείται με μεγαλύτερη ευελιξία. Πράγμα που δεν θα αφαιρέσει τίποτα από την όντως ισχυρή προσωπικότητά της. Προσωπικότητα που συμβάλλει θετικά στην εδραίωση της νέας κυβέρνησης της πατρίδας μας.


Σχολιάστε εδώ