Επί του πιεστηρίου

Πολυτέλεια είναι στις δύσκολες μέρες που ζει η χώρα, με όλους τους πολίτες, χωρίς καμία εξαίρεση, να αγωνιούν για το τι μπορεί να ξημερώσει, να σπαταλιούνται δυνάμεις και να περνάει έξω μια εικόνα διάλυσης της Ελλάδας, δώρο στους εχθρούς της. Να τους δίνουμε επιχειρήματα για να λένε «να ποιοι είναι οι Έλληνες». Μόνο ανόητοι μπορούν να πουν ότι δεν συνέβη τίποτε με την εισβολή στη Βουλή, ότι έγινε μια ειρηνική διαδήλωση. Το να μπαίνει ο οποιοσδήποτε στο Κοινοβούλιο χωρίς κανέναν έλεγχο δεν συμβαίνει σε καμία ευνομούμενη χώρα.

***

Δεν είναι διαμαρτυρία αυτή. Είναι διασυρμός του κορυφαίου θεσμού του πολιτεύματός μας. Η ανοχή έχει και τα όριά της.

***

Κάποιοι, με εισαγωγικά, θέλουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας για να γλιτώσουν τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν πάρει. Και αυτό μου το έλεγε μέλος της ελληνικής ομάδας που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους… «θεσμούς».

***

Για να το λέει, κάτι θα ξέρει.

***

Για όλους εκείνους τους κατέχοντες θέσεις εξουσίας χρήσιμο θα είναι να βλέπουν την περιπέτεια της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, της Βίκυς Σταμάτη, για να ξέρουν πού μπορεί να καταλήξει η οικογένειά τους, τα παιδιά τους, αν τους αρέσουν τα λούσα, θέλουν σπίτι κάτω από την Ακρόπολη και κάνουν τον γάμο τους στο Παρίσι. Του Άκη και της γυναίκας του δεν τους φταίει κανείς. Τον εαυτό τους πληρώνουν…

***

Δεν είναι μόνο τα τέλη χρήσης της συχνότητας που καλούνται από το γκουβέρνο να πληρώσουν οι μεγαλοκαναλάρχες. Ακολουθεί κι άλλος λογαριασμός. Είναι ο αναβαλλόμενος φόρος -το 20% επί των διαφημιστικών εσόδων-, που από το 2010 όλο αναβάλλεται η καταβολή του. Και, ακόμη, ο λογαριασμός του ενοικίου για την άδεια.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ