Εμπλοκή στα 14 αεροδρόμια…

>Βέβαια με το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Το σημαντικότερο όλων είναι πως πολλοί τοπικοί βουλευτές των περιοχών που θίγει αυτή η αποκρατικοποίηση έχουν δημόσια δεσμευτεί να μην επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη. Τώρα δεν μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη κωλοτούμπα.

>Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε πως και με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Κι αυτό διότι ναι μεν η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην πώληση των δύο επιπλέον προβλητών, όμως επί της ουσίας οι Κινέζοι δεν τους θέλουν. Απλά το Πεκίνο έχει επιλέξει έναν ρόλο «πελάτη εν αναμονή» για μια αποκρατικοποίηση που τελικά δεν θα προχωρήσει. Άρα μάλλον εξυπηρέτηση μας κάνουν οι «σύντροφοι» Κινέζοι.

>Γιατί, είπαμε, καλή η σκιώδης συμμαχία με τους Καραμανλικούς, όμως το να μένουν δικά τους άτομα, πρώην υπουργοί επί των Οικονομικών κιόλας, κάπου πάει πολύ για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

>Απογοήτευση επικρατεί στους επιχειρηματικούς κύκλους.

Η μόνιμη άρνηση του Λαφαζάνη να πηγαίνει σε εγκαίνια και κοπές «κορδέλας» σε εταιρείες και πρότζεκτ έχει δημιουργήσει εχθρότητα.

>Η HELLASCERT, η οποία είναι η Ελληνική Ένωση των Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, εξέλεξε νέο ΔΣ. Νέος πρόεδρος της HELLASCERT είναι ο κ. Ιωάννης Καλλιάς. Ο φορέας έχει πολλή δουλειά μπροστά του, αφού η χώρα είναι σε μεγάλο βαθμό ανοχύρωτη λόγω εταιρειών – μαϊμού που υπάρχουν. Ήλθε επιτέλους η ώρα τους.

>Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προκήρυξε διαγωνισμό ύψους 2 εκατ. ευρώ σε καιρούς δύσκολους για τεχνολογίες Cloud Computing. Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν.

>Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού, και συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, προκήρυξε διαγωνισμό, αναζητώντας ανάδοχο που θα αναλάβει το έργο με τίτλο «Ενέργειες Δημοσιότητας». Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο θα κληθεί μεταξύ άλλων να διοργανώσει 11 ημερίδες και μία τελετή απονομής βραβείων.

>Γκρίνιες μαθαίνουμε πως υπάρχουν στους εφοριακούς κατά του υπουργού Παναγιώτη Νικολούδη. Κάτι διαρροές, κάτι διαγκωνισμοί για μεταφορές υπηρεσιών στον τομέα ευθύνης του υπουργού, το κλίμα είναι, εσχάτως, περίεργο.

>Εδώ, καλά καλά, δεν εξασφάλιζε τη βιωσιμότητά της και ενώ συζητούνταν το κλείσιμό της, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΤΑΔ ΑΕ) προκήρυξε πριν από λίγες ημέρες ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για τις δημοσιεύσεις. Το ΤΑΙΠΕΔ τι λέει; Σημειώνεται πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είχε οριστεί η 2/4/2015, ενώ ο ανά-δοχος που θα επιλεγεί, θα υπογράψει σύμβαση με την ΕΤΑΔ, συνολικής διάρκειας ενός έτους.

>Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατακύρωσε στην εταιρεία Neuropublic την υλοποίηση έργου αξίας 2.723.000 ευρώ. Κατά τα άλλα μεταφέρονται χρήματα για τις πληρωμές από τα αποθεματικά του φορέα.

>Παραμένει στη θέση του γενικού γραμματέα στον ΕΟΤ ο κ. Π. Λειβαδάς, που μάλιστα πρόσφατα έκανε και συμφωνίες διαφήμισης με τη διεθνή εταιρεία Thomas Cook. Είχε, βλέπετε, ταυτότητα καραμανλικού.


Σχολιάστε εδώ