Έρχονται και προφυλακίσεις από τον ανακριτή Ανδρεάδη!

Με τους τελευταίους, μάλιστα, δημιουργείται μείζον ζήτημα. Πέρα από την απόφαση της ΚΕΔ να τους βάλει στο ψυγείο για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, η κλήση δύο εξ αυτών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Και όπως λένε όσοι ξέρουν, πρόκειται για κίνηση που σπέρνει ανέμους και συνεπώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να θερίσουμε θύελλες.

Στο πόρισμα του πρώην αθλητικού εισαγγελέα, του Αριστείδη Κορέα, γίνεται λόγος για τρεις εν ενεργεία διαιτητές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπλέχθηκαν στα πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εισαγγελικός λειτουργός, μάλιστα, θεώρησε ότι έδεσε τον ρόλο των συγκεκριμένων επειδή στα απομαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα της δικογραφίας υπήρχαν και αιτήματα για ορισμό των συγκεκριμένων διαιτητών σε κάποιους αγώνες.

Με τους δύο που εμφανίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων, όμως, δημιουργείται σημαντικό θέμα. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν αργότερα, οι συγκεκριμένοι διαιτητές κλήθηκαν απευθείας από τον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη εξαιτίας της απόδοσής τους σε κάποια ματς. Μόνο που έτσι γίνεται αντιληπτή μια προσπάθεια ποινικοποίησης ακόμα και των διαιτητικών αποφάσεων. Λες και δεν συγχωρείται πλέον ένα ανθρώπινο λάθος και πίσω από κάθε σφύριγμα βρίσκεται και ένα κίνητρο.

Οι προφυλακίσεις μετά το Πάσχα.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχε προκαλέσει αρνητική εντύπωση η αδράνεια της ΕΠΟ. Παρά το έγγραφο που έστειλε ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος για τα μέλη του διαιτητικού δικαστηρίου, στην Ομοσπονδία απέφυγαν να πάρουν θέση όσον αφορά τις ενέργειες του ανακριτή. Με επιχείρημα το τεκμήριο της αθωότητας. Εδώ, πάντως, έχει ιδιαίτερη σημασία η πρόσφατη τοποθέτηση του Πέτρου Κωνσταντινέα, από τον οποίο άρχισε ουσιαστικά να ξετυλίγεται το κουβάρι όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στον οικογενειακό του φούρνο. Ο άλλοτε διαιτητής και νυν βουλευτής έθεσε ηθικό ζήτημα και κατέστησε σαφές ότι επιβάλλεται η αποχώρηση από τα πόστα τους όσων εμπλέκονται στον φάκελο του ανακριτή έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Η πολλή δουλειά για τον Ανδρεάδη, πάντως, προβλέπεται μετά το Πάσχα καθώς για τότε έχει προγραμματιστεί η κλήση των βασικών εμπλεκομένων.

Εκείνων που σύμφωνα με το ανακριτικό περιβάλλον βαρύνονται με περισσότερες από μία κατηγορίες, με κάποιες ενδείξεις να προαναγγέλλουν ακόμα και προφυλακίσεις. Τότε θα φανεί και η πρόθεση της δικαιοσύνης να φτάσει στα άκρα την προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιμένει η Πολιτεία

Ο Σταύρος Κοντονής, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έδειξε με την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη για τις επιχορηγήσεις των ποδοσφαιρικών σωματείων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιτέθηκε ευθέως στην ΕΠΟ και έδειξε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει μπροστά στην αλλαγή των συνθηκών που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εξελίξεις στους άλλους τομείς της καθημερινότητας, άλλωστε, επιτάσσουν τη στροφή της κοινής γνώμης προς το ποδόσφαιρο, το οποίο ούτως ή άλλως εξακολουθεί να συγκινεί παρά την απαξίωσή του.


Σχολιάστε εδώ