Το Ποτάμι θέλει να «πνίξει» τον Καμμένο

Το κλίμα ανησυχίας και εκνευρισμού που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος αποτυπώνεται ανάγλυφα τόσο στις δηλώσεις όσο και στις κινήσεις (πρωτοβουλίες) του Π. Καμμένου. Με αποκορύφωμα την απόφασή του να καταθέσει αγωγή για άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο protagon, υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενό του συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση για τον ίδιο. Παρότι, κατά γενική παραδοχή, το επίμαχο άρθρο ήταν μεν έντονα επικριτικό, έως και… «εξοντωτικό», ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περιείχε συκοφαντικές αναφορές. Με την αγωγή του, μάλιστα, ο κ. Καμμένος προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ τόσο από τον αρθρογράφο (Α. Πετρουλάκη) όσο και από τον Στ. Θεοδωράκη, αν και ο τελευταίος διευκρίνισε ότι από την άνοιξη του 2014 έχει αποχωρήσει από μέτοχος του protagon.

Παράγοντες των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρούν ότι οι «επιθέσεις» που δέχονται κυρίως από το Ποτάμι είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, που στόχο έχει να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση.

«Αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε», ήταν το μήνυμα που έστελναν όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ προ ημερών είχαν αναγγείλει την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων συκοφαντούν το κόμμα ή την ηγεσία.

«Δεν είναι δυνατόν να μας βρίζουν, να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας και τις δηλώσεις μας κι εμείς να μένουμε άπρακτοι», τόνιζαν με αφορμή την απόφαση του κ. Καμμένου να καταθέσει αγωγή.

Ο τελευταίος, μάλιστα, εμφανίζεται αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων δηλαδή, και να διεκδικήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη. Όσο κι αν δεν είθισται ο επικεφαλής ενός κόμματος να στρέφεται κατ’ αυτόν τον τρόπο (δικαστικά) εναντίον αρχηγού άλλου κόμματος.

Στην αντίπερα όχθη, στο Ποτάμι, υποστηρίζουν ότι το άρθρο δεν είχε συκοφαντικά στοιχεία και κινήθηκε στα όρια της πολιτικής κριτικής με βάση τη μέχρι τώρα πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Καμμένου.

Εκτιμούν, δε, ότι με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας απευθείας αγωγή και όχι αρχικά μήνυση, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους επικριτές του, να τους φιμώσει, ώστε να συνεχίσει να δρα απερίσπαστος. Και το κυριότερο -λένε- να συνεχισθεί αδιατάρακτη η κυβερνητική συνεργασία.

Κι αυτό διότι είναι γνωστό ότι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενθουσιασμένα από τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και απλώς σιωπούν για να μη διαταράξουν τις ισορροπίες.

Σύγχυση

Δείγμα εκνευρισμού και σύγχυσης θεωρήθηκε από πολλούς ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίσθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το «επεισόδιο» με τους άνδρες των ΟΥΚ και τα συνθήματα που φώναξαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος Μ. Χρυσοβελώνη υποστήριξε ότι τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν ήταν από τη φετινή παρέλαση αλλά από την περσινή, όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο Β. Βενιζέλος!

Κι αυτό, προφανώς, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν σε τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, μετά και την κριτική που ασκήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες καταλαβαίνουν ότι μπορεί οι επιθέσεις να στρέφονται κατά του κ. Καμμένου, αλλά ο πραγματικός στόχος είναι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι με τον τρόπο αυτό, μιλώντας δηλαδή για «Ακροδεξιά» και «εθνικολαϊκισμούς», προσπαθούν να προκαλέσουν τη δυσφορία ή και τη δημόσια διαφωνία τους για την κυβερνητική συνεργασία.


Σχολιάστε εδώ