Στα ενδότερα των ομάδων

*Στα μαλακά έπεσε η ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Με δεδομένη τη διακοπή του αγώνα, η ποινή στους «κιτρινόμαυρους» ήταν η μικρότερη δυνατή που μπορούσε να τους επιβληθεί.

*Έπαιξε, βέβαια, ρόλο η εξαιρετική υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν οι δικηγόροι της «Ένωσης». Μεταξύ άλλων κατέθεσαν στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δημοσιεύματα από την Πορτογαλία που καυτηρίαζαν τη συμπεριφορά του Βίτορ Περέιρα, αλλά και
ένορκες καταθέσεις που διέψευσαν όσα έγραφε στο φύλλο αγώνα ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος για υποτιθέμενους τραυματισμούς αστυνομικών.

*Η ιστορία με τον αθηναίο ρέφερι είναι σοβαρή παρά το γεγονός ότι στην ΕΠΟ το έκαναν γαργάρα. Όταν ένας διαιτητής γράφει ό,τι του κατεβαίνει στο φύλλο αγώνα και διαψεύδεται από τα πραγματικά περιστατικά, προφανώς και πρέπει να πάει σπίτι του.

*Η ποινή της ΑΕΚ, πάντως, προκάλεσε την αντίδραση των δύο ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, του Παναγιώτη Καρρά και του Κώστα Πετρόπουλου. Με τις πληροφορίες από το πάρκο Γουδί να αναφέρουν ότι ετοιμάζεται άσκηση έφεσης επειδή «ήταν μικρή η ποινή για αγώνα που διακόπηκε».

*Στην «Ένωση», πάντως, είχαν ήδη αντιληφθεί τις προθέσεις των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων και γι’ αυτό προετοίμαζαν τις δικές τους κινήσεις, μεταξύ άλλων και την άσκηση έφεσης από την πλευρά τους. «Έτσι, θα εξουδετερώσουμε την τακτική του Πετρόπουλου και του Καρρά», υποστήριζαν στο ΟΑΚΑ.

*Οι δύο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς αιφνιδίασαν και με την απόφασή τους να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις στον Ολυμπιακό, στον Βίτορ Περέιρα και στον Παϊτίμ Κασάμι για τη συμπεριφορά των δύο τελευταίων στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είχαν, πάντως, προηγηθεί η καταγγελία της «Ένωσης», η προσφυγή στη δικαιοσύνη από έναν ιδιώτη και η κατακραυγή επειδή σε ανάλογο φαινόμενο στην Ισπανία, η λίγκα εξέταζε το ενδεχόμενο να τιμωρήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

*«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του προπονητή της De Oliveira Pereira Vitor Manuel και του ποδοσφαιριστή Kasami Pajtim για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 26 παρ. 1-4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ολυμπιακός της 11/3/2015)», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΠΟ. Ακόμα και έτσι, όμως, εκφράστηκαν παράπονα για την τακτική των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων που προτίμησαν να καλέσουν τον Πορτογάλο και τον Ελβετό για δυσφήμιση και όχι με την κατηγορία του «έργω εξύβριση».

*Πέρα από την τιμωρία της ΑΕΚ και την κλήση σε Περέιρα και Κασάμι, η ποδοσφαιρική πιάτσα ασχολείται και με την εμφάνιση του Γιάννη Κομπότη στην προεδρική σουίτα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με συντροφιά τον μεγαλομέτοχο της Λαμίας, τον Πανουργιά Παπαϊωάννου.

*Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Παπαϊωάννου έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητοι. Οι οπαδοί του Ηρακλή, μάλιστα, ζήτησαν από τον Νίκο Παπαδόπουλο και τους παίκτες του την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου «για να
απαντήσουμε σε όλους όσους βρίσκονται απέναντί μας».

*Έχουν ανοίξει βεντέτα οι «κυανόλευκοι» με τους «ερυθρόλευκους» από την περίοδο του υποβιβασμού τους και το έδειξαν με τα πανό που σήκωσαν φέτος στο «Καυτανζόγλειο» όταν αντιμετώπισαν τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά το χάσμα έγινε μεγαλύτερο από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η παρουσία του Παπαϊωάννου στο γήπεδο του Ολυμπιακού και, μάλιστα, μέσα στη σουίτα του Μαρινάκη.

*Η μπάλα παίρνει πλέον και τον Κομπότη, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε πάντα ανοικτή γραμμή με τον Ολυμπιακό. Είναι ενδεικτικό το περιστατικό που ένας παράγοντας βρισκόταν στο γήπεδο του Λεβαδειακού για τον αγώνα της ομάδας του με τους Βοιωτούς και καθόταν δίπλα στον Κομπότη σε μια προσπάθεια να χτίσει σχέσεις μαζί του.

*Ο πρόεδρος των «πρασίνων» είχε εκείνη την ημέρα συχνοουρία και πήγε τέσσερις φορές στην τουαλέτα. Ισάριθμες φορές τηλεφώνησε σε κινητό στον Πειραιά και ενημέρωσε πλήρως για όλη τη συζήτηση που έκανε με τον φιλοξενούμενό του.

*Γενικά οι ισορροπίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη και παρά τις διαβεβαιώσεις πως «δεν υπάρχει πρόβλημα», η συνοχή της Σούπερ Λίγκας δοκιμάζεται καθημερινά και περισσότερο.

*Από τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό και οι εξελίξεις στη Λίγκα. Με κάποιες ομάδες να εμφανίζονται έτοιμες να θέσουν ευθέως ζήτημα για την εκλογή νέου προέδρου επειδή θεωρούν ότι ο Γιώργος Μποροβήλος έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς.

*Για να φύγει ο νυν πρόεδρος, πάντως, θα χρειαστεί να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό οι ισορροπίες και να χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής του το μπλοκ που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του Ολυμπιακού. Ο υποβιβασμός του Εργοτέλη και ενός εκ των Πλατανιά, Πανθρακικού και Πανιωνίου μειώνει τη δύναμη των «ερυθρολεύκων».

*Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του Ηρακλή μια και η άνοδος του «γηραιού» θεωρείται σίγουρη. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, αλλά οι οπαδοί τάσσονται ανοικτά κατά του
Ολυμπιακού επειδή τον θεωρούν συνυπεύθυνο για τον υποβιβασμό της ομάδας.

*Από τις άλλες ΠΑΕ, ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Βέροια και η Ξάνθη αποτελούν τους ρυθμιστές μια και η δική τους στάση θα καθορίσει τις ισορροπίες. Αν βάλουμε στην εξίσωση τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ,
ΑΕΚ και τις τέσσερις προαναφερθείσες, αυτόματα φτάνουμε στον αριθμό 7 και με τον Ηρακλή δημιουργείται ένα πανίσχυρο μπλοκ με 8 ΠΑΕ που μπορεί να κοντράρει τους απέναντι.

*Υπό προϋποθέσεις μπορεί να μπει στο συγκεκριμένο μπλοκ και ο Πλατανιάς, μια και στα Χανιά εκτιμούν ότι μπήκαν στο σημάδι για να σωθούν οι ομάδες που διατηρούν καλύτερες σχέσεις με το κόκκινο μπλοκ. Αλλά ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους οι άνθρωποι της κρητικής ΠΑΕ επειδή θέλουν να δουν πού πάει να κάτσει η μπίλια…


Σχολιάστε εδώ