Ο Τσίπρας κερδίζει γαλάζιους βουλευτές!

Στη Λ. Συγγρού καταλαβαίνουν ότι αυτό το κλίμα θα αποτυπωθεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις αυξάνοντας κι άλλο το ήδη υψηλό θετικό πρόσημο της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. Ακόμη και γαλάζιοι βουλευτές στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους αναγνώριζαν ότι η στάση του πρωθυπουργού είναι υπεύθυνη και ως ένα σημείο γενναία. Με την έννοια ότι έθεσε ανοιχτά όλα τα ελληνικού ενδιαφέροντος ζητήματα (αποζημιώσεις, κατοχικό δάνειο, Ζήμενς κ.ά.), ανεξάρτητα από τη στάση που τήρησε η γερμανική πλευρά. Έκαναν αναγκαστικά και τις συγκρίσεις με τη στάση που είχε τηρήσει ο κ. Σαμαράς κατά τις επισκέψεις του -τρεις στον αριθμό ως πρωθυπουργός- στο Βερολίνο.

Από την πλευρά τους, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις… θετικές εντυπώσεις, ανέφεραν ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν πήρε τίποτα, αντίθετα έδωσε… Η Άνγκ. Μέρκελ, υπογράμμιζαν, παρέμεινε αμετακίνητη στα θέματα των μεταρρυθμίσεων και της ρευστότητας, ενώ παράλληλα έκλεισε και την πόρτα για τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Τις επόμενες ημέρες το Βερολίνο απέκλεισε κάθε ανάμειξη και για το σκάνδαλο Ζήμενς. Ως εκ τούτου, έλεγαν από τη
Λ. Συγγρού, οι όποιες θετικές εντυπώσεις είναι πρόσκαιρες και αν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι χωρίς αντίκρυσμα. Οι ίδιοι συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν αποκόμισε κάποιο όφελος για τη χώρα, αλλά επιπλέον υποχώρησε και στο κρίσιμο ζήτημα του κατοχικού δανείου. Ανέφεραν συγκεκριμένα την αποστροφή του πρωθυπουργού για την ηθική -και μόνο- διάσταση του θέματος, ενώ προεκλογικά είχε χαρακτηρίσει το όλο ζήτημα και ηθικό και υλικό.


Σχολιάστε εδώ