Ο Μαρκαριάν θέλει ποδαρικό με το «διπλό»

Ο ουρουγουανός τεχνικός αντικατέστησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Επί της ουσίας καλείται να συμμαζέψει τα θρύψαλα και τα συντρίμμια που προκάλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ιταλός. Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ο Μαρκαριάν αποτελεί το τελευταίο χαρτί της ΕΠΟ για να σώσει την παρτίδα και ενδεχομένως ολόκληρη την ύπαρξη της Ομοσπονδίας. Ενδεχόμενος αποκλεισμός από το Euro 2016 θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στην ΕΠΟ. Κάτι που γνωρίζουν καλά ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι συνεργάτες του. Παράλληλα θα αφαιρέσει σημαντικά τα συναισθηματικά επιχειρήματα που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου όποτε θέλουν να πιέσουν την Πολιτεία. Άρα, το σημερινό ματς με την Ουγγαρία θεωρείται «ζωής ή θανάτου», καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της ελληνικής νίκης, η Εθνική μας θα τεθεί νοκ άουτ ακόμα και από τη διεκδίκηση της 3ης θέσης στον 6ο όμιλο που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ.

Κατά τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας στη Βιέννη, οι διεθνείς έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Επίσης βγάζουν περισσότερη αποφασιστικότητα σε σύγκριση με την περίοδο του Ρανιέρι, ενώ και η αυτοπεποίθησή τους μοιάζει σε καλύτερο επίπεδο.

Τα διλήμματα του Μαρκαριάν αφορούν και τον σχηματισμό και τα πρόσωπα. Κατά τη μίνι προετοιμασία ο 71χρονος προπονητής έριξε βάρος στο 4-3-3. Με τον Καρνέζη τερματοφύλακα, τους Τοροσίδη, Σταφυλίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά στην άμυνα, τον Σάμαρη, τον Ταχτσίδη και τον Φορτούνη στη μεσαία γραμμή, τους Φετφατζίδη, Αθανασιάδη και Καρέλη στην επίθεση. Θέση διεκδικούν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας, ο Κατσουράνης στο κέντρο και ο Γιαννιώτας στην επίθεση. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ενδεχόμενο αλλαγής σχηματισμού με χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών. Σε αυτή την περίπτωση, οι Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος θα παίξουν σαν στόπερ, οι Σάμαρης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Φορτούνης, Ταχτσίδης ή Κατσουράνης στη μεσαία γραμμή και Καρέλης, Αθανασιάδης στη γραμμή κρούσης.

Ανησυχία εκφράζεται στην ελληνική αποστολή για τον διαιτητή της αναμέτρησης. Η ΟΥΕΦΑ έστειλε στη Βουδαπέστη τον Σεργκέι Καράσεφ από τη Ρωσία. Έναν ρέφερι, από τον οποίο είχαν πολλά παράπονα οι διεθνείς του Ολυμπιακού στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μάλμε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλλά όπως λένε στο πάρκο Γουδί, οι Ρώσοι πάντα βλέπουν με συμπάθεια τους Έλληνες. Ίδωμεν! Απόψε, κατά τις 11:30, θα ξέρουμε αν έπρεπε ορθώς να ανησυχούμε για τον Καράσεφ ή αν έχει μείνει ζωντανή η Εθνική στη μάχη της πρόκρισης.


Σχολιάστε εδώ