Νέα ηγεσία στην Εθνική Τράπεζα

Ξεπεράστηκαν οι αρχικές ενστάσεις που είχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του κ. Ντράγκι και η Εθνική Τράπεζα γύρισε σελίδα. Η έμπειρη κ. Λούκα Κατσέλη ανέλαβε τη θέση τής (μη εκτελεστικής) προέδρου και ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος, διαδεχόμενοι τον Γ. Ζανιά και τον Αλέκο Τουρκολιά αντίστοιχα.

Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να μπει σε νέες ράγες προκειμένου να αποτελέσει την ατμομηχανή για την αναθέρμανση της Αγοράς, μέσω της διοχέτευσης ρευστότητας και της χρηματοδότησης βιώσιμων επενδύσεων σε τομείς στους οποίους η χώρα μας έχει πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι άλλες αλλαγές

Αλλαγές είχαμε και στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης ανέλαβε μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, ενώ στην Τράπεζα της Ελλάδος ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο νέος υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος, πολύ αξιόλογο στέλεχος της Τράπεζας. Εδώ και έξι χρόνια δημιούργησε και ανέπτυξε το Τμήμα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων, όπου είναι επικεφαλής έως τώρα.

Στο ΤΧΣ ο Τ. Ρουμελιώτης

Εξάλλου, όλες οι πληροφορίες φέρνουν τον Τάκη Ρουμελιώτη ως τον επικρατέστερο για τη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε ο μέχρι τώρα πρόεδρος Χρήστος Σκλαβούνης. Να θυμίσουμε ότι το βιογραφικό του κ. Ρουμελιώτη είναι πολύ βαρύ: Πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην αντιπρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.


Σχολιάστε εδώ