Μπλόκο στα διόδια από τους περιφερειάρχες Αγοραστό και Μπακογιάννη

Πρόκειται για τον περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και της Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στη συνάντηση των οποίων την Τρίτη το κύριο θέμα ήταν τα διόδια.

Θα μας βρουν μπροστά τους

Ο Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε «σύγχρονη μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας τα διόδια» και τόνισε: «Είμαστε δύο περιφέρειες οι οποίες έχουν τα περισσότερα διόδια.

Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Να ξέρουν πως θα μας βρουν στον δρόμο, μαζί με τους ανθρώπους, διεκδικώντας το αυτονόητο. Για εμάς καλό θα είναι να καταργηθούν τα διόδια. Μπορεί, βέβαια, αυτό να ακούγεται κάπως περίεργο.

Αλλά αυτό ακουγόταν εφικτό πριν από τις εκλογές, γιατί να είναι ανέφικτο μετά τις εκλογές;».

Ολόκληρη περιφέρεια όμηρος των διοδίων

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Δεν είναι δυνατόν όταν το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί τόσο δραματικά, όταν όλοι έχουμε βιώσει τέτοιες περικοπές, τα διόδια να αυξάνονται γεωμετρικά. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι να έχεις εννέα σταθμούς διοδίων σε 140 χλμ. εδώ στη Φθιώτιδα.

Όπως παγκόσμια πρωτοτυπία είναι μια ολόκληρη περιφέρεια, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και άλλες περιφέρειες της χώρας να είναι όμηροι των διοδίων. Ερχόμαστε, λοιπόν, και λέμε το εξής: Εμείς, η Αυτοδιοίκηση, ενώνουμε δυνάμεις. Ενώνουμε δυνάμεις για να πείσουμε επιτέλους το κεντρικό κράτος ότι θα πρέπει να αναθεωρήσει ριζικά την άποψή του.

Ενώνουμε δυνάμεις για να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί. Και αυτό θα το κάνουμε με δυναμισμό».


Σχολιάστε εδώ