Διεθνής διάκριση για τους μαθητές του «Ζαννείου»!

Τα παιδιά του Πειραιά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση μεταξύ μαθητών από 200 σχολεία των ΗΠΑ, της Ρωσίας, όλων των ευρωπαϊκών χωρών και της Αυστραλίας!

Οι μαθητές του «Ζαννείου» πέτυχαν τη διάκριση αυτή αφού κατάφεραν να προγραμματίσουν δορυφόρους στο διάστημα και να μελετήσουν σημεία ενδιαφέροντος στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς που τους υπεδείχθη. Με την επιτυχία τους αυτή, δε, έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι σ’ όσους ισχυρίζονται ότι έχει… χρεοκοπήσει ο θεσμός των πρότυπων σχολείων και θα πρέπει να καταργηθεί. Την περασμένη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τίμησε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές τους για το επίτευγμά τους, ενώ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι χειροκροτούσαν όρθιοι. Από την πλευρά του, ο καθηγητής του «Ζαννείου» Σωτήρης Τσαντίλας, που είχε πάει μαζί με τους μαθητές στην Ολλανδία, τόνισε ότι ο διαγωνισμός ήταν πολύ σημαντικός και η σημασία φαίνεται από το γεγονός ότι το διοργάνωσε το ΜΙΤ, μαζί με τη ΝΑΣΑ και την ESA. Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβρη. Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ για τρεις μήνες ο προγραμματισμός γινόταν σε εξομοιωτή, ο τελικός έγινε με πραγματικά μίνι διαστημόπλοια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και οι αστροναύτες που ήταν εκεί ασχολήθηκαν για μια ημέρα με τον δικό μας διαγωνισμό.

***

Ύστερα από πέντε χρόνια, για δημοσίευμα του «Π» – Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις μη εγκεκριμένες μελέτες στο «Τζάνειο»

Ύστερα από πέντε χρόνια, μία υπόθεση που είχε φέρει στο φως το “Π” θα φτάσει -επιτέλους- στο ακροατήριο, αφού ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου!

Πρόκειται για τη διενέργεια μη εγκεκριμένων κλινικών μελετών από την Καρδιολογική Κλινική του “Τζανείου” Νοσοκομείου σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι έπαιρναν μέρος σ’ αυτές, ενώ το ιδιαίτερα σημαντικό κόστος χρεωνόταν παράνομα στα ασφαλιστικά τους ταμεία, αφού ως γνωστό κανένα Ταμείο δεν καλύπτει το κόστος μη εγκεκριμένων φαρμάκων!

Η αποκάλυψη του “Π”, τον Φεβρουάριο του 2010, βασίστηκε σε καταγγελία του διευθυντή του Β’ Καρδιολογικού Τμήματος του “Τζανείου” Βαγγέλη Πισιμήση και είχε κάνει “πάταγο” στον Πειραιά. Η τότε διοικήτρια του “Τζανείου” Ευαγγελία Γιαννακάκου, που τώρα είναι διοικήτρια στο Αττικό Νοσοκομείο, έστειλε την υπόθεση στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Τον Οκτώβριο του 2010, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή στο ΣΕΥΥΠ για περαιτέρω έρευνα επί του θέματος. Ύστερα από παρέλευση δύο ετών, ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Μ. Σταμπατάκης διαβίβασε τα στοιχεία του ελέγχου που διενήργησε εκ νέου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά χωρίς να εκδώσει πόρισμα. Ο Εισαγγελέας συνέχισε την έρευνα και στις 15-9-2014 επαναδιαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, ο οποίος διέταξε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, με περιουσιακή ζημία άνω των 30.000 ευρώ. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Ζ’ ανακρίτρια κ. Μανέτα για τα περαιτέρω.

***

// 261.962 ευρώ πήρε η ΚΟΔΕΠ από τον ΒΗΜΑ FM από τα βιβλία που διατέθηκαν στο bazaar που είχε κάνει τα Χριστούγεννα ο ραδιοσταθμός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κυρίως για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων οικογενειών της πόλης.

// Σειρά προσλήψεων για κάλυψη επειγουσών αναγκών, διάρκειας 6, 8 και 11 μηνών, προγραμμάτισε ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον προγραμματισμό προσλήψεων εργαζομένων ορισμένου χρόνου για το 2015. Οι προσλήψεις θα γίνουν αν και εφόσον προκύψουν κενά στη λειτουργία του δημοτικού μηχανισμού, είπε ο αντιδήμαρχος Προσωπικού Νίκος Καρβουνάς.

// Ανάλογο θέμα ήλθε και για τη ΔΗΡΑΠ. Ο πρόεδρος της επιχείρησης που λειτουργεί το Κανάλι 1, το δημοτικό ραδιόφωνο του δήμου, Τάκης Αβραμίδης, τόνισε ότι υπάρχει προγραμματισμός για εννέα προσλήψεις, έξι ηχοληπτών, δύο τεχνικών και ενός καμεραμάν για τη Web TV, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνουν κιόλας, μια και τώρα όλες οι θέσεις στον σταθμό είναι καλυμμένες. Η αντιπολίτευση επέμενε ότι θα πρέπει να επαναπροσληφθούν οι τέσσερις απολυθέντες ηχολήπτες από το ΑΣΕΠ και να μην προκηρυχθούν νέες θέσεις. Η εκπρόσωπος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Μαίρη Σταθάκη, τόνισε ότι οι απολυθέντες ηχολήπτες έχουν κάνει δικαστήριο, το οποίο ίσως κερδίσουν στον δεύτερο βαθμό.

// Υπέρ της άποψης των Δήμων της Περιφέρειας Πειραιά για την αξιοποίηση του χώρου των Λιπασμάτων υπέρ των κατοίκων με τη δημιουργία πάρκων αναψυχής, νοσοκομείου, πολιτιστικών κέντρων, κ.λπ., τάχθηκε ο δήμαρχος Πειραιά στη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με τον ομόλογό του του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο.

// Την ονομασία του δημοτικού κολυμβητηρίου στα Βοτσαλάκια σε «Ανδρέας Γαρύφαλλος», προς τιμήν του πρωταθλητή πολίστα που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή, πρότεινε η Πασχαλίνα Καλαγιά. Το θέμα θα συζητηθεί στα αρμόδια όργανα του δήμου.

// Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για τον άδικο θάνατο του 22χρονου στρατιώτη από τα Καμίνια. Το άτυχο παλικάρι, που υπηρετούσε τη θητεία του στη Σπάρτη, είχε επί δέκα μέρες υψηλό πυρετό, αλλά κανένας δεν υποπτεύθηκε ότι μπορεί να είχε πνευμονία. Όταν το αντιλήφθηκαν οι γιατροί στη Σπάρτη δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί η κατάσταση ήταν πολύ προχωρημένη. Τον έστειλαν στην Αθήνα, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε μόλις έφτασε. Ήταν ήδη πολύ αργά! Στην κηδεία του που έγινε στον Άγιο Ελευθέριο Καμινίων ράγισαν και οι πέτρες. Ο αδικοχαμένος Νικήτας μπορούσε να μην υπηρετήσει τη θητεία του, αφού όταν παρουσιάστηκε του είχαν πει ότι λόγω βάρους μπορούσε να βγει I5 και να απαλλαγεί. Όμως ο ίδιος θέλησε να υπηρετήσει την πατρίδα του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ο Θεός ας χαρίσει παρηγοριά στους γονείς, τους συγγενείς και τους πολλούς του φίλους.

// Με την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, προχθές, ολοκληρώθηκε και φέτος ο κύκλος των Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο, που ανοίγει την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ολοκληρώνεται σε πέντε στάσεις η τελευταία των οποίων τελείται την Παρασκευή πριν την τελευταία (πέμπτη) Κυριακή των Νηστειών. Φέτος σ’ όλους τους ναούς του Πειραιά ήταν μεγάλη η προσέλευση του κόσμου σ’ όλες τις ακολουθίες. Οι εκκλησίες τόσο του κέντρου όσο και των συνοικιών κάθε Παρασκευή ήταν κατάμεστες. Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ χοροστατούσε κάθε Παρασκευή και σε διαφορετικό ναό για να μπορεί να βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας.

// Η Μαρία Τούντα εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου στις εκλογές που έγιναν πριν από λίγες μέρες. Η νέα πρόεδρος, με πολλά χρόνια υπηρεσίας στον Δήμο Ταύρου, έχει διακριθεί κατ’ επανάληψη σε περιπτώσεις που χρειάστηκε να βοηθήσει συναδέλφους της και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητή απ’ όλους. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μ. Κορδώνης, ταμίας η Κλεοπάτρα Καρακωσταντή, γραμματέας ο Θ. Μαρκαντώνης, αναπληρωτής γραμματέας η Χρ. Αραβαντινού, αναπληρωτής ταμίας ο Γ. Δενδρινός και μέλος ο Χρ. Λάσκος.

// Δεν βρέθηκε ξαφνικά στην πολιτική ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως έλεγαν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι του Παλαιού Φαλήρου, η μητέρα του, την οποία έχασε πριν από λίγα χρόνια, ήταν επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Καλκαβούρα, πριν δηλαδή τον Δ. Χατζηδάκη. Να σημειώσουμε ότι ήταν και στέλεχος της Θεματικής Οργάνωσης Π. Φαλήρου του ΠΑΣΟΚ, όταν πρόεδρος του Κινήματος ήταν ο Κ. Σημίτης, με τον οποίο διατηρούσε και φιλικές σχέσεις.


Σχολιάστε εδώ