Από παντού τα παίρνουν τα κόμματα!

Ψάχνοντας, πέσαμε πάνω στην απάντηση που είχε δώσει το 2011 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, της κυβέρνησης Παπαδήμου, σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την οποία είχε φτιάξει η Ντόρα Μπακογιάννη όταν είχε… επαναστατήσει κατά του Σαμαρά, η οποία λίγο αργότερα επέστρεψε στο… μαντρί – α, ρε μεγάλε Αβέρωφ, όλα τα είχες πει…

Ο κ. Αυγενάκης είχε ανακαλύψει ότι, εκτός από το μεγάλο πακέτο που έπαιρναν τα κόμματα κάθε χρόνο ως οικονομική ενίσχυση, εισέπρατταν και άλλα, για… ερευνητικούς σκοπούς, και είχε ζητήσει να μάθει τι χρήματα είχαν πάρει το 2011. Η απάντηση του κ. Γιαννίτση ήταν αποκαλυπτική:

• Το 2010 τα έξι κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι, πήραν συνολικά 4.357.142, 86 ευρώ και το 2011 έβαλαν στην τσέπη άλλα 4.832.090,9 ευρώ! Τα περισσότερα τα είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα.

Για το ποιοι ήταν αυτοί οι… ερευνητικοί σκοποί και το αντικείμενο της… έρευνας δεν έγινε ποτέ καμία σχετική ανακοίνωση από κανένα από τα έξι κόμματα. Το γιατί είναι γνωστό. Ήταν άλλη μια κρατική ενίσχυση, που τη βάφτισαν αλλιώς.


Σχολιάστε εδώ