Αντιδράσεις για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Κάποια θεσμικά όργανα, μάλιστα, παίρνουν θέσεις μάχης διότι θεωρούν ότι μέσα από το νομοσχέδιο δημιουργείται η αρχή του ενός ανδρός, που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Ακόμα και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα πάει το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό διότι εμπεριέχει διάταξη που επιτρέπει στον υφυπουργό Αθλητισμού να επιβάλει πρόστιμα σε ΜΜΕ που κατά τη γνώμη του μπορούν να παροτρύνουν, να υποκινούν, να ενθαρρύνουν ή και να επιδοκιμάζουν ακραίες συμπεριφορές, πρόκληση επεισοδίων και κρούσματα ρατσισμού.

Ο ΠΣΑΤ, αλλά και η ΕΣΗΕΑ, έχουν ήδη ενημερώσει τα μέλη τους και συγκαλούν ΔΣ για να μελετήσουν το σχέδιο νόμου και να διακρίνουν εάν γεννάται θέμα λογοκρισίας.

Ακόμα πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις των θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου. Στη Σούπερ Λίγκα και στην ΕΠΟ ακούστηκε η φράση ότι «εδώ δεν καταργείται απλά το αυτοδιοίκητο, αλλά καταλύεται» και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καθορίσουν τη στάση τους οι διοικούντες των δύο οργάνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, βέβαια, έχει δείξει την αποφασιστικότητά του με αναφορά στο νομοσχέδιο.

«Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός δύναται επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων, ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, ακόμη δε και να απαγορεύει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Δύναται, εξάλλου, να απαγορεύει την καθʼ οιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο, με σαφή την απειλή προς τις μεγάλες ομάδες: «Αν δεν με στηρίξετε, ο αποκλεισμός από την Ευρώπη πλησιάζει». Ουσιαστικά, δηλαδή, ο υφυπουργός Αθλητισμού χτυπάει καμπανάκι.

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται θερμή. Ειδικά έπειτα από την επιστροφή του Γιώργου Γκιρτζίκη στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα καθορίσει τη στάση των θεσμικών οργάνων σε επαφή και με τον Μισέλ Πλατινί, αλλά και τον Γιόζεφ Μπλάτερ.


Σχολιάστε εδώ