Αναζητούν σωσίβιο στην καταστροφή!

1ον) Ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας «ευαγγελιζόταν» ότι η «χούντα θα φύγει μόνον με εθνική καταστροφή». Και πράγματι η χούντα έφυγε με τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή που μπορούσε να συμβεί: Χάνοντας τη μισή Κύπρο μας!

2ον) Επειδή η ΕΡΕ (μητέρα της ΝΔ) είχε στρογγυλοκαθίσει 8 χρόνια στην εξουσία και δεν της άρεσε που η Ένωση Κέντρου τής επήρε την μπουκιά από το στόμα, επάνω στον χρόνο, που άρχισε να συνέρχεται από τη βαριά ήττα στις εκλογές, ο τότε πρόεδρος της ΕΡΕ Παναγιώτης Κανελλόπουλος σε συλλαλητήριο που διοργάνωσε στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούσε από τον εξώστη τους βουλευτές της Ενώσεως Κέντρου «Να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου (τον Γέρο της Δημοκρατίας) και η ΕΡΕ αναλάμβανε να στηρίξει στη Βουλή οποιαδήποτε κεντρώα κυβέρνηση, αρκεί να μη συμμετείχε ο Παπανδρέου…».

Η προτροπή εισακούστηκε. Ο Γέρος ανατράπηκε. Μια κυβέρνηση αποστατών σχηματίστηκε. Η διάλυση του πολιτικού ιστού της χώρας μας οδήγησε στην εθνική καταστροφή, ονόματι χούντα, που διήρκεσε χρόνια επτά. Και έκτοτε πέρασε μισός αιώνας και ακόμα την πληρώνουμε…

Αλλά, καθώς το… άθλημα αποδίδει, συνεχίζεται.

Α. Α. Α.


Σχολιάστε εδώ