Χτυπάει η καμπάνα για τέσσερις υπουργούς

* Την 11.2.15 ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος έστειλε στη Βουλή φάκελο – δικογραφία του αναθεωρητή κ. Δ. Ζαφειρόπουλου, που αφορά τα έργα και ημέρες στα εξοπλιστικά τεσσάρων υπουργών, στη σειρά: Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, Μεϊμαράκη, Βενιζέλου.

* Απλώς σημειώνεται ότι ο ενώ ο φάκελος του Δ. Ζαφειρόπουλου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου την 29.8.14, καταφθάνει στη Βουλή επτά μήνες μετά…

* Ερχόντουσαν εκλογές και τα ονόματα των δύο τελευταίων δεν έπρεπε να ακουστούν.

* Τι θα βγάλει η Βουλή; Εύχομαι να αφήσει τους δικαστές να αποφασίσουν.

* Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των κομάντος Καμμένου, κ. Μενέλαος Μεϊμάρης, προήχθη σε αντιστράτηγο – Διοικητή ΑΣΔΕΝ. Οι κομάντος, όπως πληροφορήθηκα, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να πάρουν τους φακέλους για να τους παραδώσουν στη συνέχεια στην Ομάδα Αδιάφθορων της κ. Ράικου, που ήδη τους ερευνούσαν (τ’ αντίγραφά τους) από μήνες.

* Τα μεγάλα πουλιά (υπουργοί), οι μεγάλοι αυτουργοί, έχουν πετάξει προ πολλού. Έφυγαν με το μαγικό χαλί που λέγεται άρθρο 86 του Συντάγματος, έργο του ΒΕΝΙ: Μόνο ο Άκης την πλήρωσε… Μόνο…

***

Μήπως πρέπει να δει το θέμα ο κ. Π. Νικολούδης;

* Ο υπουργός κατά της Διαφθοράς…

* Στο φύλλο μας της 21.9.14, για δεύτερη φορά, είχαμε επαναλάβει την καταγγελία του εκπροσώπου της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας κινητήρων PRATT-WΗΙTNEY, κ. Χ. Σταυρακάκη (άνοιξη 2007, ενώπιον Επιτροπής της ΓΔΑΕΕ, Δ/ντης κ. Ε. Βασιλάκος), ότι άνθρωπος των υπουργικών γραφείων με το επώνυμο Χατζής απαίτησε 200.000 δολάρια για να προωθήσει τον φάκελο ΑΩ που αφορούσε υπόθεση του Νοσοκομείου Αεροπορίας.

* Η καταγγελία προκάλεσε σάλο, αλλά, όπως φαίνεται, ξεθύμανε ταχέως. Τι απέγινε; Προέβη κανείς σε γραπτή καταγγελία σε εισαγγελέα; Μήπως και αυτή η υπόθεση θάφτηκε, όπως τόσες άλλες;

***

Ο ιπτάμενος Καμμένος

* Την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο καιρός ήταν άθλιος, ο ΥΕΘΑ μετέβη στη βάση της Αεροπορίας Στρατού (Μέγαρα) και πέταξε με το μαχητικό ελικόπτερο APACHE.

* Βρήκε την ευκαιρία να «μαλώσει» τους ελικοπτεράδες γιατί άφησαν στη μοίρα τους τα παλαιότερα Ε/Π APACHE, χωρίς να τα εκσυγχρονίσουν. Τι φταίνε οι ατυχείς;

* Η πικάντικη ιστορία της απαξίωσης και ΜΗ εκσυγχρονισμού, εντελώς αναγκαίου, είναι υπόθεση λίαν ενδιαφέρουσα και αφορά άφρονες και ανεύθυνους συναδέλφους σας. Θα την αφηγηθώ στο προσεχές μέλλον, αν δεν προλάβουν άλλοι.

Κι άλλη πλατφόρμα

* Τι έχω πάθει τελευταία… Επηρεασμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπω παντού τάσεις, πλατφόρμες, Νταβανέλους κ.λπ.

* Ο πρώην Α/ΓΕΣ, στρατηγός, κ. Χρ. Μανωλάς, καρατομηθείς κατά τρόπο εντελώς ανορθόδοξο, έδωσε συνέντευξη (onalert.gr) όπου κινήθηκε πολύ κόσμια, συγκρατημένα και αξιοπρεπώς… Δήλωσε, όμως, ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική.

* Έχουμε ήδη, εκδηλωμένη μια… πλατφόρμα στρατηγικής, αυτή του φίλου στρατηγού, τη Φραγκική. Ο Μανωλάς φτιάχνει δεύτερη ή θα ενταχθεί στη Φραγκική; Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε έχουμε σοβαρή ενίσχυση.

Οφείλω να το παραδεχθώ

* Δεν περιορίσθηκε στις φωνές και στους εντυπωσιασμούς ο κ. Καμμένος για τη ζοφερή υπόθεση της προμήθειας των ελικοπτέρων ΝΗ-90, έδρασε ουσιαστικά.

* Προκάλεσε την ταχεία άφιξη υψηλών αξιωματούχων της πωλήτριας εταιρείας (ΝΗ-1Ν) των ΝΗ-90, οι οποίοι, προθυμότατα, όπως έμαθα, επιχείρησαν να δώσουν λύσεις εκτονώνοντας την κρίση. Άγνωστο προς στιγμήν το τι συμφωνήθηκε.

* Τα ελικόπτερα πρέπει να πετάξουν το ταχύτερο δυνατό χωρίς να πληρώσουμε κερατιλίκια, όπως είχαν καλομάθει τους Γάλλους οι προκάτοχοι του κ. Καμμένου. Θα επαναλάβω το γνωστό: «Αυτοί ήσαν Λύκοι, γιατί εμείς είμαστε πρόβατα».

* Επαναλαμβάνω, όμως, ότι είναι καλό ο κ. Κάμμένος να πει ονόματα. Ποιος δημιούργησε αυτήν την τραγική κατάσταση… ΟΧΙ OMERTA

Ξανά το ΝΙΜΤΣ

* Διετέθησαν πιστώσεις για αναγκαιούντα, εξακριβωμένα, έργα βελτίωσης.

* Έγινε καταγγελία, καθ’ οδόν, ατασθαλιών και εμφανίσθηκαν ελεγκτές. Καλώς. Αντί όμως να βρουν τους «κλέπτοντας οπώρας», απλώς σταμάτησαν τα έργα. Από διετίας!

Ιδού αντικείμενο ελέγχου για τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Κ. Ήσυχο.

Στ’ απόνερα των τελευταίων κρίσεων

* Γενική είναι η αίσθηση ότι δύο κορυφαίοι ανώτατοι αξιωματικοί, ο ναύαρχος Π. Λίτσας και πτέραρχος Γ. Δριτσάκος, «κλαδεύθηκαν» άνευ λόγου και αιτίας. Είχαν ακόμη πολλά να προσφέρουν.

* Δύο στρατηγοί, εξ ων ο ένας υψηλοτάτων προδιαγραφών, ο στρατηγός -Διοικητής Δ’ ΣΣ κ. Χρ. Χαλκίδης, ιδόντες την «αξιοκρατική» καρατόμηση Μανωλά, ειδοποίησαν το ΣΑΓΕ, μία ώρα προ της έναρξης της συνεδρίασης, ότι δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία. Ουδέν, περαιτέρω, σχόλιο.

Θα πάνε;

* Η Εισαγγελέας της έδρας των Εφετών, όπου δικάζεται ο Άκης, πρότεινε να κληθούν ως μάρτυρες ο τότε πρωθυπουργός – πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ κ. Κ. Σημίτης και τα μέλη Γ. Παπαντωνίου, Β. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης (υπόθεση υποβρυχίων).

* Μέλος ήταν και ο μεγάλος ηγέτης Γ. Παπανδρέου ο Β’, ο οποίος, για να μην αναλάβει ευθύνη, προτίμησε τη φυγομαχία. Ήταν πάντοτε απών, προφασιζόμενος… κοιλιακά, εδοξάζετο κρυπτόμενος, όπως έλεγε ο παππούς του και γενάρχης της δυναστείας, αείμνηστος Γ. Παπανδρέου ο Α’.

Ο δικαζόμενος αλαζών

* Για τον ΥΠΟΙΚ του Γιωργάκη μιλάω, τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

* Πρώτον, φοβάμαι ότι αληθεύει το διαδιδόμενο, ότι πριν σβήσει τους συγγενείς του από τη λίστα Λαγκάρντ είχε εξαφανίσει κάποια άλλα χοντρά ονόματα που τα ήξερε καλά και ο Γιωργάκης.

* Δεύτερον, πέραν της προκλητικής αγοράς των δύο τεθωρακισμένων BMW (1,5 εκατ. ευρώ), όταν η χώρα καιγόταν, θυμάμαι κι ένα άλλο περιστατικό, δείγμα της άμετρης αλαζονείας και ανευθυνότητάς του. Γινόταν συμπόσιο οικονομικών παραγόντων στην Ουάσινγκτον. Ο Σόιμπλε μπήκε με το καροτσάκι του στο αεροπλάνο της γραμμής ενώ ο δικός μας «πήρε», μεγαλοπρέπως, το GULF STREAM μαζί με τη γραμματέα του και τον γιο του και πέταξε ως σαουδάραβας πρίγκηψ ενώ η χώρα έπαιρνε φωτιά…

Εμπλοκή με το υποβρύχιο «Κατσώνης»

Μετά την ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή ο βουλευτής Κερκύρας Στέφανος Γκίκας για το θέμα που ενέκυψε με τη μη παραλαβή των ελικοπτέρων ΝΗ-60 του Στρατού Ξηράς, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή και νέα ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αυτή τη φορά για την εμπλοκή που παρατηρείται με την ολοκλήρωση των εργασιών στο υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι απαντήσεις…


Σχολιάστε εδώ