Τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες διχάζουν τις ΠΑΕ!

Πέρα από τις όποιες διαφορές των παραγόντων που αποτυπώθηκαν και στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» και αναδημοσιεύσαμε την προηγούμενη Κυριακή, τα μέλη της Σούπερ Λίγκας χωρίζουν δύο πολύ σοβαρά θέματα. Το ένα έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και το άλλο με τον βασικό χορηγό.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Γιώργος Μποροβήλος και οι συνεργάτες του έσπευσαν πριν από έναν μήνα να προαναγγείλουν την επέκταση της σύμβασης με το συνδρομητικό κανάλι που έχει τώρα τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δηλαδή, τη NOVA. Κόντρα στα μηνύματα που έστελνε στην οδό Αστροναυτών ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ζητούσε να μείνει ανοικτό το θέμα έως και το καλοκαίρι για να μπει και η ΑΕΚ στις συζητήσεις. Κόντρα, όμως, και στις διαφωνίες που εξέφραζαν ο Γιάννης Αλαφούζος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και ο Ιάκωβος Αγγελίδης του ΠΑΟΚ ως εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη. Ο Μποροβήλος προσπέρασε κάθε αντίδραση και έδωσε τα χέρια με το συνδρομητικό της Κάντζας, αλλά η συμφωνία του σκόνταψε στην άρνηση του Αλαφούζου να πάει στη συνάντηση για την υπογραφή του συμβολαίου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επικαλέστηκε την οργή του για τα λάθη του Γιώργου Δασκαλόπουλου στο ματς με τον Ατρόμητο. Ανεξάρτητα από τη δικαιολογία που επικαλέστηκαν οι «πράσινοι», η ουσία οδήγησε στη ματαίωση της συνάντησης. Και δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα εάν πραγματοποιηθεί στο μέλλον και με ποιους όρους. Ούτως ή άλλως οι τρεις ΠΑΕ που φέρονται να έχουν βγει στο αντάρτικο, όπως αφήνουν να εννοηθεί, προτιμούν να συνεργαστούν με το αντίπαλο δέος, δηλαδή, τον ΟΤΕ TV.

Από ‘κει και πέρα, στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας έχει διχαστεί και με το θέμα του βασικού χορηγού. Από το 2006 τον ρόλο έπαιρνε η ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά έπειτα από βέτο που άσκησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με επιχείρημα το ασυμβίβαστο του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Μποροβήλος και κάποιοι άλλοι παράγοντες άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές επιλογές. Τόσο στη στοιχηματική αγορά, όσο και σε άλλους τομείς. Με διπλό στόχο. Αφενός να πιέσουν μήπως πάρουν οι ΠΑΕ ποσοστό από το στοίχημα, αφετέρου να υλοποιήσουν την επιθυμία που εξέφρασε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μόνο που έτσι διογκώνεται το χάσμα με τις τρεις ομάδες που εμφανίζονται ως ο άλλος πόλος εξουσίας και προσπαθούν να πάρουν μαζί τους τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Βέροια. Ουσιαστικά, δημιουργείται ήδη ένα γκρουπ επτά ομάδων που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες και να προκαλέσει ρήξη στο εσωτερικό της Σούπερ Λίγκας, άρα να οδηγήσει ακόμα και στη διάλυσή της.


Σχολιάστε εδώ