Στα ενδότερα των ομάδων

*Σήμανε συναγερμός στον ΠΑΟΚ από το χαμηλότερο αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων στην Τούμπα κατά τη θητεία του Ιβάν Σαββίδη. Με πρώτο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ που απογοητεύθηκε από την περιορισμένη προσέλευση του κόσμου και πάγωσε κάθε απόφασή του.

*Η εικόνα του Σαββίδη έπειτα από τον αγώνα με τον Εργοτέλη θορύβησε όλα τα στελέχη του «δικέφαλου». Σε βαθμό που κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμα και την προοπτική να εξοφληθούν εφάπαξ τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

*Το αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων στην Τούμπα κρατάει από την εποχή του συγχωρεμένου Θωμά Βουλινού. Τότε, όμως, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν ανοικτό πόλεμο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και απόλυτα φυσιολογικά απείχαν από τους αγώνες, ενώ και η ομάδα παρέπαιε αγωνιστικά δίχως να πλησιάζει στη διεκδίκηση κάποιου τίτλου.

*Με τον Σαββίδη όλοι περίμεναν το ξημέρωμα μίας άλλης μέρας, πιο χαρούμενης για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες, οι οποίοι έβλεπαν ότι η ομάδα τους διέθετε έναν μεγαλομέτοχο της ίδιας δυναμικής με εκείνους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Έπειτα από τρία χρόνια, όμως, ο Ιβάν κατάφερε και απογοήτευσε τους πάντες με την πολιτική που ακολούθησε.

*Μία ξεκάθαρη συζήτηση για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ αποτελεί και ένα από τα βασικά αιτήματα που κατέθεσαν οι οργανωμένοι
οπαδοί όταν ζήτησαν συνάντηση με τον Σαββίδη. Με την προγραμματική δέσμευση για στήριξη του πλάνου, εφόσον τηρηθεί πιστά δίχως παρεκκλίσεις και στροφές ανάλογα με τη φορά του ανέμου.

*Το ενδιαφέρον όλων, βέβαια, εστιάζεται στο θέμα των χρεών διότι αν γλιτώσει ο ΠΑΟΚ από τα βαρίδια του παρελθόντος, αυτόματα μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα ελκυστική επένδυση ακόμα και για επιχειρηματίες από το εξωτερικό. Επισήμανση που μόνο τυχαία δεν κάνουμε μιας και στα στέκια των μάνατζερ ακούγεται έντονα πως ο Ιάκωβος Αγγελίδης αναζητάει επενδυτές είτε για να γίνουν συμπαίκτες του Σαββίδη είτε για να πάρουν όλο το πακέτο των μετοχών.

*Με διατήρηση, πάντως, των μετοχών διότι έτσι επιθυμούν οι δύο γιοι του Ιβάν και ειδικά ο Γιώργος, ο οποίος βγαίνει ολοένα και πιο μπροστά, ενώ του αποδόθηκε καταλυτική παρέμβαση στην έκδοση διαζυγίου με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, βέβαια, έπαιξε ο Αγγελίδης, αλλά χωρίς τη στήριξη από τον Γιώργο Σαββίδη, αποκλείεται να έπειθε ο πρόεδρος της ΠΑΕ τον μεγαλομέτοχο.

*Ο γιος, όμως, τα κατάφερε καλύτερα στη διαπραγμάτευση με τον πατέρα και έτσι επισπεύτηκε η λύση της συνεργασίας με τον Αναστασιάδη, αλλά και η πρόσληψη του Γιώργου Γεωργιάδη. Με βασικό επιχείρημα ότι «ο νέος προπονητής χρειάζεται ένα θετικό ξεκίνημα για να ζεσταθεί ο κόσμος» και το ματς με τον Εργοτέλη πρόσφερε τέτοια ευκαιρία.

*Ο Γεωργιάδης, πάντως, έχει ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τον Αναστασιάδη. Εντός των αποδυτηρίων υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να δώσουν απαντήσεις στον πρώην προπονητή τους και άρα έχουν έξτρα κίνητρο.

*Ο Τζαβέλλας μπαίνει σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του τον Ρόμπερτ Μακ, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Στέλιο Κίτσιου, ακόμα και τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί πλέον στη θέση του σέντερ φορ και όχι να κινείται πότε σαν αριστερός μέσος και πότε ως «10άρι».

*Από την άλλη πλευρά, ο Γεωργιάδης καλείται να αποδείξει ότι αξίζει το πόστο του προπονητή στον ΠΑΟΚ διότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζει με καχυποψία.

Ειδικά οι οπαδοί, που εξακολουθούν να πίνουν νερό στο όνομα του Αναστασιάδη και χρεώνουν στους παίκτες την αποτυχία της ομάδας να διεκδικήσει τον τίτλο.

*Όλοι οι υποστηρικτές του Άγγελου, μάλιστα, βρήκαν πάτημα στις διαρροές από το δείπνο του έμπειρου προπονητή στους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με τον Αναστασιάδη, τα λόγια του παρερμηνεύθηκαν εσκεμμένα με στόχο να τον πλήξουν επικοινωνιακά και αρκετοί τον πίστεψαν.

*Ο κύκλος του μακεδόνα τεχνικού στον ΠΑΟΚ, πάντως, έκλεισε οριστικά. Με πρωτοβουλία και του προσωπικού του περιβάλλοντος, αν κρίνουμε από την τοποθέτηση της Βιβής στα σόσιαλ μίντια, στα οποία αναρωτήθηκε μήπως ήρθε η ώρα να βάλει ο Άγγελός της ένα οριστικό τέλος στην ψυχοφθόρα σχέση του με τον «δικέφαλο» που καταλήγει κάθε φορά στη σταύρωσή του.

*Ο Γεωργιάδης έχει την ευκαιρία να πάρει το χρίσμα και την επόμενη σεζόν. Αλλά πρέπει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση της 1ης θέσης στα πλέι οφ, άρα να πάει στην Τούμπα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Ο στόχος μόνο εύκολος δεν είναι, αλλά ο ΓΧ θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Εκεί εντοπίζει το βασικό πρόβλημα του «δικέφαλου» ο νέος προπονητής και μαζί του συμφωνούν οι συνεργάτες του που με την επιστροφή τους στην Τούμπα εξασφάλισαν διαβεβαιώσεις για τη μονιμοποίησή τους.

*Ένα σοβαρό ερώτημα έχει να κάνει με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Ο Ζήσης Βρύζας εκμεταλλεύθηκε την αποχώρηση του Αναστασιάδη και επέστρεψε στην Τούμπα για το ματς με τον Εργοτέλη, αλλά επικοινωνιακά επέμεναν στον «δικέφαλο» ότι «η παραίτησή του από τεχνικός διευθυντής είναι οριστική».

*Ο Ζόρντι Κρόιφ είναι μία επιλογή λόγω της εξαιρετικής σχέσης που διατηρεί με τον Αγγελίδη, αλλά το μεγάλο κασέ του καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόσληψή του. Εκτός και αν μοιραστούν οι αποδοχές του Κρόιφ με εκείνες του νέου προπονητή και βρεθεί μια λογική συνολική τιμή.

*Σε αυτή την περίπτωση, ο Γεωργιάδης μπορεί να ελπίζει βάσιμα διότι έχει χαμηλό κασέ, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Βλάνταν Ίβιτς, τον προπονητή της ομάδας νέων που θέλησαν να προστατέψουν τώρα οι παράγοντες του ΠΑΟΚ. Παίζει, όμως, και ο άλλοτε διεθνής Σέρβος για τη θέση του τεχνικού εάν δει για τρίτη φορά την πόρτα εξόδου ο ΓΧ.

*Για το πόστο του τεχνικού διευθυντή παίζουν και δύο γνώριμοι της ελληνικής αγοράς, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Ίλια Ίβιτς. Με τον πρώτο να απασχολεί έντονα και τον Ολυμπιακό, ειδικά μετά από την επικείμενη επιστροφή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ενώ ο Σέρβος συζητάει και με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και με την ΑΕΚ! Οπότε όλα είναι ανοικτά για τον ΠΑΟΚ!


Σχολιάστε εδώ