Πολιτική πλατφόρμα καταθέτει ο Αβραμόπουλος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα καταθέσει πολιτική πλατφόρμα με τις θέσεις και τις απόψεις του για τις αρχές, τη φυσιογνωμία και τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης. Ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί -το κατέστησε σαφές και στην τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής- ότι τα τελευταία χρόνια η ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας αλλοιώθηκε σε μεγάλο βαθμό αφού μετά την προσπάθεια της ηγεσίας να περιορίσει τις διαρροές προς την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής απομακρύνθηκε από τον φιλελεύθερο χώρο και μετακινήθηκε όλο και δεξιότερα. Υιοθέτησε λαϊκίστικες απόψεις, προσχώρησε σε θέσεις που απέχουν κατά πολύ από τις βασικές αρχές της παράταξης.

Ο κ. Αβραμόπουλος πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία, για να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας και στη συνέχεια να διεκδικήσει την επάνοδό της στην εξουσία, πρέπει να ξαναγίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Κι αυτό ακριβώς θα αποτυπώνεται στην ιδεολογική πλατφόρμα που θα παρουσιάσει μετά το Πάσχα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο επίτροπος δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί ή πολύ περισσότερο να αμφισβητήσει τον κ. Σαμαρά. Αφενός διότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο και αφετέρου διότι θα χρειαστεί τη στήριξή του προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την αρχηγία.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που πιστεύουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι «υποχρεωμένος» να του… ανταποδώσει όσα του πρόσφερε το 2009. Όταν ο κ. Αβραμόπουλος στις εσωκομματικές εκλογές είχε επιλέξει να στηρίξει εκείνον αντί της Ντ. Μπακογιάννη, κάτι που είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Πάντως, όποτε κι αν τεθεί θέμα διαδοχής, καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, καθώς όλοι ομολογούν ότι πρόεδρος θα εκλεγεί όποιος εξασφαλίσει τη στήριξή του.

Στη Λ. Συγγρού γνωρίζουν τις προθέσεις και τις φιλοδοξίες του κ. Αβραμόπουλου και παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις του. Αντιλαμβάνονται φυσικά ότι αν αρχίσει να κινείται στο εσωκομματικό πεδίο, θα αρχίσει ενδεχομένως να αλλάζει το κλίμα και να διαμορφώνεται μια άλλη δυναμική. Οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά δεν είναι στο καλύτερο σημείο, μετά την παραίτησή του -ειδικά με τον τρόπο που έγινε- από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ