Παίρνει το ένα πόστο μετά το άλλο…

Στη συνέχεια μετακόμισε από τα Ιωάννινα στη Β΄ Αθηνών, όπου εξελέγη… πανηγυρικά (με την ισχυρή στήριξη της ηγεσίας, σε βάρος άλλων υποψηφίων). Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε μετεκλογικά η αρχική απόφαση του Αντ. Σαμαρά να την… αξιοποιήσει στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θέση που συνήθως καταλαμβάνουν έμπειροι και με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική θητεία βουλευτές. Υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο κ. Σαμαράς υποχρεώθηκε να αλλάξει την απόφασή του. Ωστόσο, οι… ικανοί άνθρωποι δεν χάνονται. Έτσι, η κ. Ασημακοπούλου από την περασμένη Τετάρτη ασκεί καθήκοντα «σκιώδους» υπουργού.

***

Ανάμεσα στα… μεγάλα και κρίσιμα διλήμματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος είναι και το αν και πότε η Ντ. Μπακογιάννη συνάντησε τον Αντ. Σαμαρά. Το (μείζον) ζήτημα προέκυψε μετά την αναφορά της ότι «έχω τρία χρόνια να συναντηθώ με τον Σαμαρά». Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θυμούνται ότι η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν τον Ιούνιο του 2014, στο πατρικό σπίτι του κ. Σαμαρά στο κέντρο της Αθήνας. Γεγονός που είχε πυροδοτήσει τότε πολλές συζητήσεις, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και διάφορα σενάρια ως προς το αντικείμενό της, διάρκειας 40 λεπτών, συνομιλίας τους. Τότε όλες οι πληροφορίες έλεγαν ότι του ζήτησε να την προτείνει για τη θέση της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, πράγμα όμως που δεν της πρόσφερε. Το ότι έρχεται τώρα η κ. Μπακογιάννη και το… διαψεύδει δύο τινά μπορεί να σημαίνει: Είτε ότι η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ είτε ότι λόγω της εξέλιξης που είχε, εκείνη δεν θέλει καν να τη θυμάται!

***

Με καθαρά δική του πρωτοβουλία έμεινε εκτός κομματικών οργάνων ο Β. Κικίλιας, παρότι ο Αντ. Σαμαράς επιθυμούσε να έχει «εντός» έναν ακόμη ένθερμο υποστηρικτή. Αμφότεροι, ωστόσο, έκριναν ότι αυτήν τη «δουλειά» μπορεί να την κάνει και «εκτός». Άλλωστε, αν κρίνει κανείς από τη σύνθεση των οργάνων, ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει δα και ισχυρή αμφισβήτηση. Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται αλλού: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κικίλιας πήρε την απόφαση να μείνει «εκτός» για να μπορεί να λειτουργεί περισσότερο αυτόνομα, προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του. Λέγεται, μάλιστα, ότι στις φιλοδοξίες του είναι -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, μετά την αποχώρηση του κ. Σαμαρά. Οι σχετικές φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Σχολιάστε εδώ