Ο Κουρουμπλής βάζει χέρι παντού…

Στους σχεδιασμούς του κ. Κουρουμπλή περιλαμβάνεται και η κάρτα υγείας, με την οποία θα καταγράφονται όλες οι εξετάσεις που κάνει ο πολίτης, οπότε όταν αρρωσταίνει δεν θα χρειάζεται να ξανακάνει εξετάσεις στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί και έτσι αυτομάτως θα περιοριστούν στον τομέα αυτό οι πρόσθετες δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων και τα ποσά που χρεώνουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα. Ένα άλλο μέτρο έχει να κάνει με τις ασφαλιστικές εταιρείες, που καταβάλλουν στον ασφαλισμένο ό,τι δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση του υπουργού Υγείας είναι ότι πρώτα θα πληρώνει τα έξοδα των εξετάσεων και της νοσηλείας η ασφαλιστική εταιρεία και ό,τι δεν καλύπτει θα το πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ. Μέτρο που σίγουρα θα… πονέσει πολλές ασφαλιστικές εταιρείες. Με αυτήν την αλλαγή ο κ. Κουρουμπλής υπολογίζει ότι θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργού είναι η κάλυψη των κενών σε γιατρούς στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας στο Αιγαίο (απομακρυσμένα νησιά) και στη Θράκη με 1.000 προσλήψεις, ενώ υπάρχει προγραμματισμός και για την ξενοδοχειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων, με πρώτο βήμα την κατασκευή τουαλέτας στα δωμάτια που σήμερα έχουν έξι κρεβάτια και τη μείωση του αριθμού των κρεβατιών.

Ένα άλλο θέμα είναι η δημιουργία ενιαίου πληροφοριακού συστήματος για όλο τον χώρο της Υγείας, καθώς σήμερα υπάρχουν οκτώ συστήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή του κάθε χώρου. Και η κατάσταση αυτή δεν υπήρχε χωρίς λόγο…


Σχολιάστε εδώ