Οι… πατριώτες…

***

>Απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό, γιατί δεν έχουμε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις επιλογές των λοιπών μελών της κυβέρνησης που ασχολούνται με τα της οικονομίας! Αληθεύει ότι σας προτάθηκαν για αντικαταστάτες της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, ο καταπράσινος «Κ» και ο χαμαιλέοντας «Σ»; Ελπίζουμε να έχουν γνώση οι φύλακες για τα έργα και τις ημέρες τους.

>Ξεκάθαρος στόχος μιντιακών συγκροτημάτων -αφού η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κρίνεται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη- είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Πάντως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν τον αλλάζει στη μέση της διαπραγμάτευσης.

>Από την άλλη μεριά, σε πρόσφατη συνάντηση του διδύμου Δραγασάκη – Σταθάκη με 18 βιομηχάνους, ούτε καν να αναφέρουν το όνομα του υπουργού δεν θέλησαν οι δύο πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαφωνούν ξεκάθαρα με τις επικοινωνιακές του προσεγγίσεις.

>Για την ακρίβεια, οι δύο υπουργοί δέχθηκαν πυρά από τους βιομηχάνους, που ξεβολεύτηκαν, όμως τους διαβεβαίωσαν πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ «βρέξει – χιονίσει».

>Εντολή έδωσε ο Κώστας Μπούρας σε δεκάδες στελέχη διορισμένα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Όμως αρκετοί δεν φάνηκαν πρόθυμοι, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούν να αφήσουν ξεκρέμαστη τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση. Την καρέκλα ήθελαν να κρατήσουν οι άνθρωποι και τον μισθό.

>Τελικά η εντολή αποσύρθηκε. Κατάλαβαν ότι η ΝΔ πάει σε πόλεμο. Αυτό, ωστόσο, σε επίπεδο εντυπώσεων, απέναντι σε μια κυβέρνηση τόσο δημοφιλή, κάθε άλλο παρά θα ήταν υπέρ της Συγγρού.

>Γιατί έχουν ανησυχήσει οι τράπεζες με παλιότερα άρθρα του Δημήτρη Μάρδα; Ποιοι συλλέγουν όλα τα βιβλία του ως άμυνα;

>Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τα πρώην στελέχη της ΝΔ. Δημιούργησαν προσωπικά -κι όταν λέμε προσωπικά το εννοούμε- ο Αντώνης Σαμαράς με τον κολλητό του Άρη Ματιάτο την εταιρεία Παράκτιο Μέτωπο και διόρισαν εκεί αβέρτα δικά τους παιδιά. Τώρα έβαλαν βουλευτές τους να ρωτούν -τάχα- για την τύχη αυτών των εργαζόμενων επειδή η εταιρεία πάει για λουκέτο. Είναι να τρελαίνεσαι σε αυτή τη χώρα τελικά.

>Δύσκολες οι σχέσεις Γιώργου Σταθάκη – Παναγιώτη Λαφαζάνη από ό,τι μαθαίνουμε. Οι αρμοδιότητες, βλέπετε, κάπου έχουν μπλέξει, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάσπαση μεταξύ τους. Παιδιά, λίγη ψυχραιμία και αλληλεγγύη δεν βλάπτει.

>Κάτι δεν πάει καλά με τις αποκρατικοποιήσεις των 14 αεροδρομίων από τον όμιλο Κοπελούζου – Fraport.

>Συνεχίζει να λύνει και να δένει ένα πρώην στέλεχος της ΝΔ – ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς. Αποφάσισε, λένε, παρά την αλλαγή διοίκησης, την υλοποίηση κοινού διαφημιστικού προγράμματος με την εταιρεία TUI Group, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, σκανδιναβικές χώρες, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία, Ρωσία και Ουκρανία. Συνολικός προϋπολογισμός 1.000.000 ευρώ.

>Μάθαμε ότι τα πανεπιστήμια ενημερώθηκαν, λόγω έλλειψης ρευστότητας, να πληρώνουν τα απολύτως απαραίτητα. Για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δεν ισχύει; Ρωτάμε γιατί από τον ειδικό του λογαριασμό προκήρυξε διαγωνισμό, συνολικού προϋπολογισμού 415.000 ευρώ, για τη δημιουργία αρχείου περιοδικών!

>Έξι από τις επτά συνολικά συμμετέχουσες εταιρείες διεκδικούν το έργο «Ενέργειες προβολής, δημοσιότητας και διάχυσης της λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας» της Πράξης «Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας», στο πλαίσιο διαγωνισμού που «τρέχει» το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες Stratacom, FREI SA Travel – Congress, Next Com, Genesis, LTH Advertising και Intraway προχώρησαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και αναμένουν την αξιολόγηση των οικονομικών τους προσφορών.

>Υπέρ της προνομιακής μεταχείρισης των τραπεζών, σε βάρος τόσο των ιδιωτών όσο και του Ελληνικού Δημοσίου, τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου σχετικά με το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που είχε καταθέσει στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Κατά τα άλλα, η Επιτροπή υποτίθεται ότι φροντίζει για τη… δημοσιονομική «υγεία» της Ελλάδας.


Σχολιάστε εδώ