Μια από τα ίδια…

Συνεργασία, λέει, για την από κοινού αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (εδώ και χρόνια, δηλαδή) και της Νομαρχίας Αδριανούπολης. Και ποιο το αποτέλεσμα; Ρητορικό, όσο και ανώφελο, το ερώτημα (όπως και οι εν λόγω συναντήσεις).

Διότι, ως γνωστόν, το «μαχαίρι και το πεπόνι» το έχει η βουλγαρική πλευρά…

***

Δώσε κι εμένα, μπάρμπα…

Η διασυνοριακή αυτή συνεργασία έβγαλε και μια είδηση, πάντως. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πρότεινε στο θέμα των ζωονόσων, που μας τις στέλνουν… με αγάπη οι γείτονες και αφού οι εμβολιασμοί γίνονται στην Τουρκία, το κόστος τους να περνάει μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Γαλαντόμα η Περιφέρεια με λεφτά του… Σόιμπλε…

***

Όταν θα τρέχετε, θα είναι αργά…

Μάνατζερ για δέκα χρόνια στην Μπασμάς Θράκης ΑΕ έγινε, όπως ήδη γράψαμε, ο γιος του ακραίου Αχμέτ Σαδίκ, Λεβέντ. Όμως, τελικά, μάνατζερ μόνο της εταιρείας ή μήπως και της Θράκης;

Όταν αυτός που αγοράζει όλο το βαμβάκι της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Θράκης, για λογαριασμό τρίτων, βάζει χέρι και στον καπνό της Ροδόπης, τότε τι γίνεται;

Ποιος νοιάζεται και ποιος θα ασχοληθεί, αφού όλο αυτόν τον καιρό όλοι σφύριζαν αδιάφορα, για να μην πω και γι’ αυτούς που… συνωστίζονταν στην ποδιά του έλπιδος αυτού νέου… για να τον κάνουν βουλευτή.

Ένα είναι σίγουρο: Ότι η εποχή άλλαξε και ελπίδα δεν φαίνεται να υπάρχει (αν, δηλαδή, είσαι από την εδώ πλευρά)…

***

Καπνός…

Κι αφού λοιπόν ο «σωτήρας» ήρθε και οι 13 χιλιάδες οικογένειες της μονοκαλλιέργειας θα… τρώνε με χρυσά κουτάλια (που θα τους τα δίνει σε σετ των 12 τεμαχίων ο Σαδίκ), ο περιφερειάρχης Παυλίδης πρότεινε στη Διεθνή Ένωση Καπνοκαλλιεργητών, που εδρεύει στην Πορτογαλία, το διεθνές φόρουμ καπνού να οργανωθεί στην έδρα της Περιφέρειάς μας, στην Κομοτηνή.

Ο Παυλίδης αναμένει απάντηση κι αν, όπως όλα δείχνουν, είναι θετική, τότε το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου…

***

Βίζες

Τι κοινό έχει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Παυλίδης με τον συνάδελφό του της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα; Και οι δύο θέλουν τη βίζα των 72 ωρών για τους τούρκους επισκέπτες, τους οποίους και θέλουν πάρα πολύ στις περιφέρειές τους.

Εδώ που τα λέμε και οι δύο έχουν δουλέψει και προτίθενται να συνεχίσουν να δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Αν και για να είμαστε δίκαιοι, ο Τζιτζικώστας το άφησε όλο στον θείο του, τον Μπουτάρη…

***

Μην ξεχνάτε…

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Τσαβούς του DEB τις περιοδείες στα χωριά της Ροδόπης. Ποιος είναι ο λόγος; Τους ζητά να μην ξεχνούν το μεγάλο αποτέλεσμα του ακραίου αυτού κόμματος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Δεν είναι αστείο. Άλλωστε, η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Και… παπαγαλίσεως…


Σχολιάστε εδώ