Καψώνια σε καθηγητή -τον «Μανώλη»- από καθηγητές!

Ευτυχώς, δεν είχε την τραγική κατάληξη του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Ιωάννινα, του Βαγγέλη, ο οποίος δεν άντεξε, με τεράστια την ευθύνη της Διοίκησης της σχολής του ΚΑΙ των καθηγητών του, και ας ελπίσουμε ότι κανένας από τους υπευθύνους δεν θα μείνει ατιμώρητος.

Ο «Μανώλης» δεν λύγισε. Βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε τους… συναδέλφους του εκπαιδευτικούς για τα καψώνια που του έκαναν καθημερινά. Κατέφυγε στην Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) και κατήγγειλε ενυπόγραφα και με στοιχεία το άγριο bullying που υφίσταται. Η απίστευτη περιπέτεια που έζησε ο «Μανώλης», ο καθηγητής, από τους συναδέλφους του περιγράφεται συνοπτικά σε έγγραφο της ΟΛΤΕΕ που υπογράφει ο πρόεδρός της Σταμάτης Σταματιάδης, το οποίο περιλαμβάνεται στον φάκελο που στάλθηκε στον υπουργό Παιδείας στις 6 Μαρτίου, με αίτημα τη διενέργεια ελέγχου και την απόδοση ευθυνών.

Γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο «Μανώλης»…

Γραμμή γραμμή, η επιχείρηση εξευτελισμού του «Μανώλη» έχει ως εξής:

«Απελπισμένος εκπαιδευτικός κατέφυγε στην Ομοσπονδία μας για να καταγγείλει Οργουελικές καταστάσεις στο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής.

Γύρω γύρω όλοι, ”διευθυντές” κάθε λογής, που χτυπούν ”παλαμάκια” ανταλλάσσοντας μεταξύ τους έγγραφα και απευθύνοντας ”ερωτήματα” στο υπουργείο.

Στη μέση ο ”Μανώλης”, ο στοχοποιημένος εκπαιδευτικός.

Η διευθύντρια του ΙΕΚ χρειάζεται ένα εργαστήριο πληροφορικής και κάποιον για διοικητική εργασία.

Ο διευθυντής του ΕΚ μαζεύει μια αρμαθιά αναρμόδιους, όλους ”διευθυντές”, οι οποίοι εκδίδουν ”Κοινή Απόφαση” με την οποία παραχωρεί (χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα) το εργαστήριο στο ΔΙΕΚ. Το κενό διοικητικού στο ΙΕΚ παραμένει.

Ο διευθυντής ΔΕ ορίζει τον «Μανώλη» υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου για τις ώρες λειτουργίας του ΔΙΕΚ. Παρά τα οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση, ο ”Μανώλης” δεν απαλλάσσεται ούτε μια μέρα από το πρωινό του ωράριο, αλλά υποχρεώνεται να εργασθεί σε δύο συνεχόμενες βάρδιες, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 18:00, συνεχώς και καθημερινά. Επιπλέον, του επισημαίνεται ότι δεν θα πληρωθεί για καμία υπερωριακή του εργασία, η οποία όμως του επιβάλλεται, και μάλιστα σε καθημερινή βάση, με ένα ακόμη πλήρες ωράριο!

Κατά την απογευματινή του διπλοβάρδια, ο ”Μανώλης” είναι αποκλεισμένος από το γραφείο και τους χώρους εξυπηρέτησης του εκπαιδευτικού προσωπικού του Εργαστηριακού Κέντρου (του οποίου είναι… ”υπεύθυνος” κατά τις ώρες αυτές)! Ο διευθυντής του ΕΚ δεν του παραδίδει τα κλειδιά από το γραφείο, τις τουαλέτες καθηγητών κ.λπ. Να πάει να κάνει τον γραμματέα στο ΙΕΚ…

Ο ”Μανώλης” δεν μπορεί να εργασθεί για το έργο που ορίστηκε υπεύθυνος.

Ο ”Μανώλης” δεν μπορεί να πάει στο ΙΕΚ χωρίς εντολή προϊσταμένου του.

Ο ”Μανώλης” δεν μπορεί να αποχωρήσει από τον χώρο γιατί αυτό θα στοιχειοθετούσε αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία ή άρνηση εκτέλεσης εντολής ανωτέρου.

Ο ”Μανώλης” κάθεται μόνος σε ένα παγκάκι στον χώρο συγκέντρωσης και προσευχής του σχολείου ή περιπλανάται στους διαδρόμους μέχρι τη λήξη και του δεύτερου ωραρίου του.

Ο ” Μανώλης” δεν θα πληρωθεί για το «καψώνι» που υφίσταται καθημερινά.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ έχει ένα κενό 5 ωρών σε θεωρητικά μαθήματα. Ποιον θα διαθέσει ο διευθυντής ΔΕ για την κάλυψη του κενού; Μα, φυσικά, τον… «Μανώλη»! Αν και (με βάση τον νόμο) δεν μπορεί να διατεθεί στέλεχος του ΕΚ σε ΕΠΑΛ! Μόλις ”προσγειώνεται” ο ”Μανώλης” στο ΕΠΑΛ, ο διευθυντής τού αναθέτει και… πλήρη εξωδιδακτικά καθήκοντα (εφημερίες, υπεύθυνος τμήματος κ.λπ.)!

Ο ”Μανώλης” απελπίστηκε, ο ”Μανώλης” θύμωσε!

Ο ”Μανώλης” αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του!

Ο ”Μανώλης” κατήγγειλε στην ΟΛΤΕΕ το άγριο bullying που υφίσταται».

Μη λυγίζετε…

Η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, «καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη λυγίζουν κάτω από τις αυθαίρετες πρακτικές της Διοίκησης και να απευθύνονται στα συνδικαλιστικά τους όργανα προκειμένου να προστατευθούν.

Δύναμή μας η διαφάνεια, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη!

Κανείς στο σκοτάδι! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!».


Σχολιάστε εδώ