Επί του πιεστηρίου

Απόλυτα εύστοχη η επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό έχει ένα σημαντικό οικονομικό κόστος, που το σηκώνει όλο η χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώνουν το τίμημα που τους αναλογεί οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

***

Στα ψιλά πέρασε η καταγγελία-αποκάλυψη που έκανε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας. Ότι ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης, ο οποίος στο Eurogroup τάχθηκε κατά της Ελλάδας, έπαιξε δικό του παιχνίδι. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Κυπριανού: «Η κυβέρνησή μας έχει προσέγγιση “Τζέκιλ και Χάιντ”, γιατί ο κ. Αναστασιάδης δημόσια στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Οικονομικών στα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών και δημόσια τοποθετείται με εντελώς αντίθετο τρόπο»! Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών. Δυστυχώς, καθόλου πρωτόγνωρο…

***

Εκεί στο Ισραήλ οι ηγέτες του δεν θέλουν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, παρότι αυτό έχει στοιχίσει στον λαό τους ποταμούς αίματος. Ο τωρινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ παλαιστινιακό κράτος, κάτι που αναπότρεπτα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ Ειρήνη και οι Ισραηλινοί θα ζουν μόνιμα με το όπλο παρά πόδα. Και η φωτιά στην πολύπαθη περιοχή θα συνεχίσει να καίει… Θα μείνουν μόνο τα λόγια τα μεγάλα περί ειρήνης και συναδέλφωσης…

***

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου ήταν από τα τέλη του 2009 διευθυντής του ιδιαίτερου και του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Κάρολου Παπούλια, στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος ο πρώην πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μπίτσιος από το 2004 μέχρι το 2009 υπηρέτησε στο διπλωματικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

***

Στον δρόμο που άνοιξε η Ελλάδα και η γειτονική μας Ιταλία. Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων βάζουν και οι Ιταλοί για τις καταστροφές και τις ανθρώπινες απώλειες από τα χιτλερικά στρατεύματα. Δυσκολεύουν τα πράγματα για τη Γερμανία. Κάποια στιγμή, που ίσως να μην είναι μακριά, θα υποχρεωθεί να πληρώσει.

***

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

***

Τις αμαρτίες της κυβέρνησης Σημίτη συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Πρόκειται για το μεγάλο σκάνδαλο με το κρυφό swap των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε συνάψει με την Goldman Sachs ως… διόδια για να μπούμε στο ευρώ. Προχθές πλήρωσε η κυβέρνηση μία ακόμη δόση, ύψους 168 εκατ. ευρώ.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ