Εκτός ορίων ο κ. Φορτσάκης!

«Μόνο επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών. Η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του», είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, δε, ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται μια παράδοση χρόνων, που θέλει μοναδικό ομιλητή τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και έκανε λόγο για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου.

Κάλεσε, μάλιστα, τις πρυτανικές αρχές «να μην επιτρέψουν στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους».

Οι αναφορές αυτές του κ. Φορτσάκη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο, ενώ ξεσήκωσαν και θύελλα διαμαρτυριών στις τάξεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η «εκτός ορίων» τοποθέτησή του για την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έχει να κάνει με την αγωνία του για το κύρος του Πανεπιστημίου, αλλά υποκρύπτει κομματικές σκοπιμότητες. «Δεν μιλάει ως πανεπιστημιακός καθηγητής αλλά ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας», τόνιζαν. Αρκετοί, μάλιστα, ήταν εκείνοι που… υπενθύμιζαν ότι ο κ. Φορτσάκης διορίστηκε σε τρεις θέσεις, στη συνέχεια έδωσε μάχη για να γίνει πρύτανης, έδωσε υποσχέσεις για μεγάλες αλλαγές και ρήξεις και αποχώρησε άρον άρον για να γίνει βουλευτής. Κατά συνέπεια, λένε, «είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για μικροπολιτικές σκοπιμότητες», πέραν όλων των άλλων, διότι αν και βουλευτής συνεχίζει να ασκεί τα καθηγητικά του καθήκοντα.


Σχολιάστε εδώ