Αυξάνουν οι ουρές στα συσσίτια…

Δεν χρειάζονται οικονομολόγοι, σπουδασμένοι στα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα συσσίτια που προσφέρει η Εκκλησία κάθε μέρα σε όλες τις περιοχές της Αττικής αλλά και εκτός Αθηνών για να καταλάβει πόσο καλά πάει η οικονομία, όπως διαλαλούν καθημερινά Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ρωτήσαμε ιεράρχες που διακονούν σε Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου αν ο κόσμος που προσέρχεται στα συσσίτια για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι. Μακάρι να ήταν έτσι. Δυστυχώς, αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που πηγαίνουν στα συσσίτια και την ίδια ώρα λιγοστεύουν εκείνοι που βοηθούν, είτε γιατί εξαντλήθηκαν οι δυνατότητές τους είτε γιατί έπεσε η δουλειά τους, μας είπαν. Και πρόσθεσαν: Προσπαθούμε με προσωπικές παρεμβάσεις να πείσουμε καταστήματα τροφίμων να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου.

Δεν χρειάζεται η δική μας έκκληση. Ο καθένας από εμάς να προσφέρει ό,τι του περισσεύει για να μην υπάρχει κανένας πεινασμένος…

Δυστυχώς, τόσο καλά τα κατάφεραν όλοι οι κυβερνήσαντες!


Σχολιάστε εδώ