Άνθρακες ο… θησαυρός!

Ότι έχουν περιουσιακά στοιχεία και χρήματα που δεν τα έχουν δηλώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Άμεση ήταν η αντίδραση και των τριών, με πιο έντονη και οργισμένη του… Θείου Βρέφους, όπως αποκαλούσαν τον Λαλιώτη τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Με επιστολή του προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Παν. Δάνη δηλώνει ότι «είναι ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος, γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν»!

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η αντίδραση του Ανδρέα Μακρυπίδη και της Βάσως Παπανδρέου, η οποία σε δήλωσή της τονίζει: «Όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις ”πόθεν έσχες” που υποβάλλω κάθε χρόνο. Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό. Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

Από δικό μας ρεπορτάζ αυτό που βγήκε ήταν ότι για Λαλιώτη και Βάσω δεν υπάρχει τίποτε το παράνομο, για δε τον Μακρυπίδη ζητήθηκε να διευκρινισθούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάποιες κινήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων που κατέχει.

Το ερώτημα σε πολιτικό επίπεδο είναι ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο σε μέρες που το πολιτικό σύστημα ταρακουνιέται, και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει τον Γολγοθά, στοχοποιήθηκαν δύο από τα κορυφαία στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ. Το μυαλό κάποιων πήγε στις κινήσεις που γίνονται στο πράσινο στρατόπεδο για αλλαγή ηγεσίας, η οποία θα μπορέσει να σταματήσει την κατρακύλα και να ξεκινήσει μια αναγεννητική προσπάθεια, κόντρα σε εκείνους που θέλουν να παραμείνει η σημερινή, φθίνουσα μέρα με την ημέρα, κατάσταση, ενώ άλλοι επιδιώκουν να πάρουν αυτοί το κόμμα στα χέρια τους. Και ενδεχομένως να θεώρησαν εμπόδιο τον Λαλιώτη και τη Βάσω.

Λάθος πόρτα κτύπησαν -αν ισχύουν οι παραπάνω εκτιμήσεις- γιατί με τέτοια… όπλα το αντίθετο αποτέλεσμα θα προκαλέσουν.

Όλα είναι διαφανή

Στην επιστολή του προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ ο Κώστας Λαλιώτης σημειώνει:

«* Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα, και είναι διαχρονικά δηλωμένα, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, στις ετήσιες δηλώσεις μου για το “πόθεν έσχες”.

* Όλη η ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου.

* Όλα τα στοιχεία για την κινητή μου περιουσία (προσωπική και οικογενειακή).

* Όλα τα ετήσια εισοδήματα της οικογένειάς μου».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε άνομα συμφέροντα και γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις offshore εταιρείες».


Σχολιάστε εδώ