Ψάχνει μεταγραφή ο ΠΑΟΚ για πλέι οφ!

«Πρέπει να τερματίσουμε στη χειρότερη περίπτωση τέταρτοι, αλλά δίχως να ‘ναι τρίτος ο Άρης», λένε στο επιτελείο του «δικέφαλου» για τις ενέργειες που κάνουν προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος καίγεται για την απόκτηση ενός περιφερειακού, διότι έως τώρα πήρε ελάχιστα πράγματα από τον Έντι Σιναντίνοβιτς.

***

Τα ερωτηματικά για τον Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό

Η εφετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ως «αφετηρία για το χτίσιμο μίας νέας αυτοκρατορίας του Παναθηναϊκού», αλλά δίχως να σημαίνει ότι αδιαφόρησαν οι «πράσινοι» για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων και πως παραιτήθηκαν από την προοπτική διάκρισης στην Ευρωλίγκα. Γιʼ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις ήχησε καμπανάκι για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Αρχικά επειδή ο μαυροβούνιος τεχνικός έδινε περιορισμένο χρόνο συμμετοχές στους πιτσιρικάδες που μάζεψε το «τριφύλλι». Εκεί βρήκε λύση ο Ιβάνοβιτς με την παρουσία των νεαρών παικτών σε κάποια ματς της Α1. Τα αποτελέσματα στην Ευρώπη, όμως, έχουν αυξήσει τα ερωτηματικά για την αγωνιστική φιλοσοφία και τις επιλογές του έμπειρου προπονητή. Ειδικά οι συνεχόμενες ήττες από την Μπαρτσελόνα κάθισαν στο στομάχι του Γιαννακόπουλου παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει μέσα στο κόλπο για την πρόκριση στα πλέι οφ, ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας μια και είναι ανοικτή η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Έστω και με λιγοστές πιθανότητες πλέον. Ο Γιαννακόπουλος θα στηρίξει τον Ιβάνοβιτς, αλλά πολλά θα κριθούν από τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και από την πορεία των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκα. «Αν πάνε πιο μακριά από εμάς, τότε όλα μπορούν να συμβούν το καλοκαίρι», ανέφερε άνθρωπος που ξέρει ακόμα και τις σκέψεις του Γιαννακόπουλου.

***

Πήρε Ουίλμπεκιν η ΑΕΚ για τον άσο!

Τον Κάρλος Αρόγιο ονειρεύονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ, τον Μάλκομ Άρμστεντ ο Ντράγκαν Σάκοτα. Τελικά η λύση βρέθηκε στη μακρινή Αυστραλία, στην οποία αγωνίστηκε ο Σκότι Ουιλμπέκιν έπειτα από την αδυναμία του να βρει συμβόλαιο στο NBA. Ο νεαρός γκαρντ θεωρείται εξαιρετικός οργανωτής, χωρίς όμως να παραμελεί τη συμμετοχή του στα επιθετικά συστήματα ως εκτελεστής. Επίσης χαρακτηρίζεται «εξολοθρευτής» στην άμυνα με πολλά σκαλπ στη συλλογή του κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής καριέρας του, αλλά και της θητείας του στην Κάιρνς Τάιπανς.

Η επιλογή του Σάκοτα έγινε με βάση το σκεπτικό που σας αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο έμπειρος κόουτς της ΑΕΚ θέλησε να εντάξει στο ρόστερ έναν παίκτη με δίψα να βγει στον αφρό, αλλά δίχως μεγάλες οικονομικές και αγωνιστικές απαιτήσεις. Στην αλλαγή πλάνου τον οδήγησε και η εμφαντική νίκη της «Ένωσης» μέσα στην Πάτρα επί του εξαιρετικού φέτος Απόλλωνα. Η ΑΕΚ πήρε το ματς με διαφορά 41 πόντων και ο προπονητής της θεώρησε ότι άρχισαν να ρολάρουν και οι παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ μετά τον Γενάρη. Οπότε δεν χρειαζόταν άλλο ένα πρώτο βιολί, μα ένα όργανο που απλά θα βελτίωνε τον ήχο του «δικέφαλου».


Σχολιάστε εδώ