Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@ Άκουσες, Βαγγέλη, τι σου έψαλε ο συνεταίρος σου ο Σαμαράς, προσπαθώντας να πείσει τους βουλευτές που του απέμειναν μετά τις εκλογές, ότι «το ΠΑΣΟΚ, που πριν από μας κυβέρνησε για δύο χρόνια μόνο του, έκανε πολύ λιγότερα απ’ ό,τι εμείς και έχασε 31 ποσοστιαίες μονάδες! Εμείς χάσαμε 1,8 από τον Ιούνιο του 2012, ενώ το ΠΑΣΟΚ σκορπίστηκε! Εμείς κρατήσαμε τις δυνάμεις μας, παραμείναμε κόμμα εξουσίας!». Είναι το ευχαριστώ, κύριε Βενιζέλο, επειδή τον έκανες πρωθυπουργό. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ, μόνο από μακριά θα έβλεπε το Μαξίμου. Και κερατάς και ζημιωμένος, δηλαδή, Βαγγέλη. Αλήθεια, πώς τα κατάφερες να κρατηθεί η ΝΔ στο 27,81% και το ΠΑΣΟΚ να φτάσει ένα βήμα πριν από τον τάφο με 4,68% στις εκλογές του 2015;

@ Από το πραιτώριο θα περάσει ο πρώην πρωθυπουργός προκειμένου να εξετασθεί στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες που έπεφταν σαν το χαλάζι από τους εμπόρους όπλων, από τη στιγμή που το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα αγοράζονταν. Και ο κ. Σημίτης, ως πρωθυπουργός, προήδρευε του ΚΥΣΕΑ. Συνυπεύθυνος επομένως ήταν, όπως και όλοι οι υπουργοί που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ. Όπως πάει, θα πάρει πολλούς μαζί του ο Άκης.

@ Αν και οικογενειακός φίλος, ιδιαίτερα της Μαργαρίτας, δεν συμφωνεί με το κόμμα-Κίνημα που έστησε ο Γιώργος, το… ΚΙΔΗΣΟ. Και ευθέως έχει πει στον Παπανδρέου ότι ο λαός αποφάσισε πως δεν του κάνει ως διευθύνων σύμβουλος και τον απέλυσε. Όλοι εκείνοι που τον έσπρωξαν να κάνει το κόμμα είναι άστεγοι και αναζητούν κάπου να στεγαστούν. Και εδώ που τα λέμε, ο ηπειρώτης φίλος της οικογένειας δεν έχει καθόλου άδικο.

@ Ο Γιώργος, όμως, δεν το βάζει κάτω και την περασμένη βδομάδα, εν όψει του Συνεδρίου, ορίσθηκαν ομάδες σχεδιασμού καθημερινής δράσης και οι συντονιστές των Κύκλων Πολιτικής, των Εργαστηρίων και του Παρατηρητηρίου Κοινοβουλευτικού Έργου. Μεταξύ των συντονιστών είναι οι Ρέππας, Ξυνίδης, Πετσάλνικος, Ροδούλα Ζήση, Καρχιμάκης, Πανάρετος, Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου, Μακρυπίδης, Ηλίας Κικίλιας, Μωραΐτης, Αηδόνης, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Σηφουνάκης, Άγγελος Δημητρόπουλος, Μαριλένα Κοππά, Πωλίνα Λάμψα, Καστανίδης, Δρούτσας, Μανιάτης, Νιώτης, Πέτρος Λάμπρου, Νίκος Παπανδρέου, Νίκος Σκουλάς, Πεταλωτής, Θεόδωρος Τσίκας και Γιώργος Ελενόπουλος.

@ Από την άλλη πλευρά, του ΠΑΣΟΚ εννοώ, προετοιμάζονται για να καταλάβουν ό,τι έχει απομείνει από τα πάλαι ποτέ «χειμερινά ανάκτορα». Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Φώφη Γεννηματά, η οποία κινείται δραστήρια και πρόσφατα είχε επαφή με τον γερόλυκο, τον μόνο που έχει απομείνει και ξέρει τον καθένα απέξω κι ανακατωτά. Όλοι ζητάνε τις συμβουλές του, μέσα του όμως ο καθένας επιδιώκει να τον προσεταιριστεί, μόνο που από παλιά δεν έπαιξε ποτέ με ομάδες. Ένας ήταν πάντα για αυτόν. Ο Ανδρέας του.


Σχολιάστε εδώ