Στα ενδότερα των ομάδων

*Το ντέρμπι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ανέδειξε την αδυναμία των ομάδων να ελέγξουν πλήρως το κομμάτι των οργανωμένων οπαδών τους.
Όπως δήλωσε και ο Σταύρος Κοντονής, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν συνεργαστεί άψογα με την ΕΛΑΣ και πήραν πρωτόγνωρα μέτρα για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε εγχώρια διοργάνωση.

*Ήρθε, όμως, κάποια στιγμή που χάθηκε ο έλεγχος και έτσι υποχρεώθηκε ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος στην οριστική διακοπή του αγώνα και, μάλιστα, δίχως την παραμικρή προειδοποίηση. Εμείς, άλλωστε, τα λέγαμε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι η οδηγία του Γιώργου Καραμελίδη δόθηκε με φόντο το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

*Όταν άρχισαν να σβήνουν τα φώτα στο Ολυμπιακό Στάδιο και έπειτα από τις δηλώσεις του στα τηλεοπτικά συνεργεία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης άρχισε να αναζητά τους υπεύθυνους της διακοπής. Στις πρώτες επικοινωνίες, η εκδοχή που άκουσε ήταν ότι η εισβολή είχε στόχο τον πανηγυρισμό της πρόκρισης.

*«Κάποιοι μπήκαν μέσα επειδή ήθελαν να γιορτάσουν την πρόκριση επί του Ολυμπιακού και όταν μπήκε το γκολ και είδαν τις χειρονομίες του Περέιρα και του Κασάμι αντέδρασαν με τον χειρότερο τρόπο», έλεγαν στον Νικαιώτη για να τον ηρεμήσουν. Όχι πως τα κατάφεραν, αλλά όπως έλεγαν κάποιοι συνεργάτες του «μπορεί και όντως να του έλεγαν αλήθεια».

*Στην ΑΕΚ, πάντως, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τους ανεγκέφαλους μπορούν να συνετίσουν μόνο οι ίδιοι οι οργανωμένοι και ετοιμάζονται να σκληρύνουν τη στάση απέναντι στους συνδέσμους έως ότου καταφέρουν οι τελευταίοι να ελέγξουν τον χώρο τους. Εμφανίζεται, δηλαδή, αποφασισμένος ο Μελισσανίδης να καθαρίσει μια και καλή με το πρόβλημα της βίας, διότι θέλει να διασφαλίσει και τον απόλυτο σεβασμό στο νέο γήπεδο.

*«Δεν μπορεί να μας ζητούν να φτιάξουμε την Αγιά Σοφιά και να σκεφτόμαστε κάθε εβδομάδα πώς μπορούν να αντιδράσουν σε μία λανθασμένη διαιτητική απόφαση ή σε μία πρόκληση από έναν αντίπαλο», έλεγαν συνεργάτες του «Τίγρη». Από την άλλη πλευρά, όμως, οι συνδεσμίτες απαντούσαν ότι εάν φτιαχτεί το νέο γήπεδο, όλοι θα σέβονται τον χώρο και πως τότε η δυναμική της ομάδας θα αποτρέπει κάθε διαιτητή από λανθασμένα σφυρίγματα.

*Ο Μελισσανίδης, πάντως, είχε προλάβει να ρίξει τα πυρά του προς την ΕΠΟ, τον Γιώργο Γκιρτζίκη, τον Χριστόφορο Ζωγράφο και τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο. Για τον πρώτο θεωρούν οι «κιτρινόμαυροι» πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον ορισμό διαιτητών και παρατηρητών.

*Για τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, το ουσιαστικό αφεντικό της ΑΕΚ δεν μπορούσε να χωνέψει ότι επέμεινε στις καταθέσεις του πως τον απείλησε μερικές ώρες πριν από την επίθεση που δέχθηκε στον Κολωνό. Όπως δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι ο Ζωγράφος ενημέρωσε ανθρώπους άσχετους με τη θέση του στην ΚΕΔ όταν τον χτύπησαν άγνωστοι στον Κολωνό.

*Επίσης ο Μελισσανίδης χρεώνει στον άλλοτε διεθνή διαιτητή την επιλογή του Καλογερόπουλου και των Αλεξέα, Μερκενίδη όπως και του Γιάχου για το ντέρμπι της προηγούμενης Τετάρτης. Γι’ αυτό έβαλε τους Γκιρτζίκη, Ζωγράφο και τον διεθνή Αθηναίο διαιτητή στο ίδιο καζάνι και αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν για τη σημερινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*Η ιστορία με τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, πάντως, αποκλείεται να περάσει στο ντούκου. Όχι επειδή διέκοψε τελικά το ντέρμπι, αλλά διότι στην ΑΕΚ ήταν διάχυτη η αίσθηση ότι ο αθηναίος ρέφερι είχε πρόθεση εξαρχής να στείλει πρόωρα τις ομάδες στα αποδυτήρια.

*Ψυχολογικά είχε φορτιστεί ο Καλογερόπουλος επειδή βρήκε στη γειτονιά του φέιγ βολάν που τον καλούσαν να παίξει 50-50, ενώ σύμφωνα με κάποιες πηγές εμπεριείχαν και απειλητικά μηνύματα. Γι’ αυτό, άλλωστε, προχώρησε η ΚΕΔ στην έκδοση ανακοίνωσης για να στηρίξει τον διεθνή διαιτητή.

*Είχε, πάντως, φροντίσει και ο ίδιος ο Καλογερόπουλος να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τη δημοσίευση αναγγελίας για τον γάμο του στο Κορωπί. Η αγγελία τυπώθηκε σε αθλητική εφημερίδα και έγινε θέμα συζήτησης σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία και στα ποδοσφαιρικά στέκια.

*Ήρθαν και τα φέιγ βολάν που φόρτισαν συναισθηματικά τον Καλογεγόπουλο, ο οποίος κάποια στιγμή έκανε κίνηση αποχώρησης από το ΟΑΚΑ όταν είδε μία φωτοβολίδα να φεύγει ψηλά στον ουρανό. Η οδηγία της ΚΕΔ μιλούσε για ρίψη φωτοβολίδων προς τον αγωνιστικό χώρο ή προς τις κερκίδες και ενδεχομένως αυτό να του είπε ο Ρομπέρτο όταν ζήτησε από τον ρέφερι να συνεχίσει το ματς.

*Με την είσοδο των ανεγκέφαλων, όμως, ο διαιτητής του αγώνα προχώρησε στην άμεση διακοπή χωρίς να δείξει την παραμικρή διάθεση για διαπραγμάτευση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια κράτησαν μερικά δευτερόλεπτα.

*Η διακοπή του ντέρμπι θα αποτελέσει και την αφετηρία εξελίξεων στην ΕΠΟ, αλλά και στη διαιτησία. Διότι ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποίησε το χέρι του ο Χάρα ή όχι στο γκολ του Ολυμπιακού, όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στάθηκαν στην απόφαση του Καλογερόπουλου να παραλείψει από το φύλλο αγώνα κάθε αναφορά στις συμπεριφορές του Βίτορ Περέιρα και του Παϊτίμ Κασάμι.

*«Από τη στιγμή που γνώριζε και ανέφερε τον αριθμό των αστυνομικών που τραυματίστηκαν, δεν μπορεί να προσπερνά τις συμπεριφορές βασικών πρωταγωνιστών ενός αγώνα», έλεγαν από την ΑΕΚ, ενώ την ίδια γραμμή κράτησαν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που βρήκαν το dvd με τις χειρονομίες του πορτογάλου τεχνικού και συμπεριέλαβαν τις ενέργειές του στο υπόμνημα προς τη Δικαστική Επιτροπή της ΕΠΟ για την έφεση που άσκησαν έπειτα από την τιμωρία τους εξ αιτίας των επεισοδίων στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

*Γενικά, οι «πράσινοι», οι «κιτρινόμαυροι», αλλά και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι επιτετραμμένοι της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας δεν άσκησαν επιμελώς τα καθήκοντά τους σε μία σειρά αγώνων με συνέπεια την κατάλυση κάθε έννοια ισοτιμίας. Με προφανή στόχο να τους ζητήσουν ακόμα και ποινικές ή αστικές ευθύνες για την αλλοίωση του ανταγωνισμού μεταξύ ανωνύμων εταιρειών.


Σχολιάστε εδώ