«Παγίδα» το δημοψήφισμα, εκτιμά το ΚΚΕ

Στόχος του Περισσού είναι να πείσει τους αριστερούς ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΚΚΕ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η νέα κυβέρνηση, εκ των πραγμάτων, θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού κατά την εκτίμηση του ΚΚΕ μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχουν περιθώρια για την άσκηση οποιασδήποτε φιλολαϊκής πολιτικής.

Στο ΚΚΕ δεν βλέπουν με καλό μάτι την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την οποιαδήποτε συμφωνία γίνει με τους δανειστές, αφού, μελετώντας τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος συμφωνεί με τη διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Έτσι, ο Δ. Κουτσούμπας έσπευσε από τη Θεσσαλονίκη να ξεκαθαρίσει ότι «τις τελευταίες μέρες ακούγεται από τα κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο για εκλογές ή δημοψήφισμα σε περίπτωση που οδηγηθεί σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση με τους εταίρους της. Εκεί στοχεύει.

Να ρίξει το μπαλάκι στον λαό, να αποσπάσει από τον λαό τη στήριξή του στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, να κάνει τον λαό συνένοχο στη μονιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην παράταση των Μνημονίων και της επιτήρησης, επιχειρώντας με το εμπόριο του φόβου να τον οδηγήσει σε νέες περιπέτειες, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση».

Για το ΚΚΕ η θέληση «να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια, μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο όταν πούμε ”όχι” στα Μνημόνια και στους εφαρμοστικούς νόμους, στηρίζοντας την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή».


Σχολιάστε εδώ