Κλείνει ο κύκλος της ανάκρισης και έρχονται οι πρώτες διώξεις!

Αν και όλοι θεωρούσαμε ότι ο Αριστείδης Κορέας άσκησε ποινικές διώξεις σε 16 άτομα, ο Κούγιας υποστήριξε σε ραδιοφωνική παρουσία του ότι «στο πόρισμα απλά προσωποποιήθηκαν κάποιες κατηγορίες και αναλύθηκε το σκεπτικό του γι’ αυτό, αλλά δεν ασκήθηκαν διώξεις». Με τη συγκεκριμένη φράση του δικαιολόγησε ο γνωστός δικηγόρος και μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ο Κούγιας έβγαλε το συμπέρασμα που προαναφέραμε από την πολύωρη κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη. Πρόκειται για τον δικαστικό λειτουργό που ανέλαβε την ανάκριση για το πόρισμα του Κορέα. Σε αυτόν κατέθεσε ο δικηγόρος ως μηνυτής και σαν πολιτικός ενάγων. Η κατάθεσή του κράτησε περισσότερες από 5 ώρες, αλλά έμεινε ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου, αλλά μέχρι τότε θα κληθούν να καταθέσουν και οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι.

Η δικαιοσύνη, πάντως, αυξάνει την πίεση προς τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και τους παράγοντες. Με προσπάθεια να ενώσει όλες τις δικογραφίες που αφορούν παράνομες δραστηριότητες. Ουσιαστικά γίνεται συζήτηση για να ενοποιηθούν οι φάκελοι της Πόπης Παπανδρέου, του Χάρη Λακαφώση για τις πλαστές ενημερότητες και φυσικά της εγκληματικής οργάνωσης.

Η πίεση αυξάνεται και έπειτα από την προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου να δημιουργήσει το υπόβαθρο για την άσκηση ποινικών διώξεων με αφορμή όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Με πρόδηλη την επιθυμία του να βάλει στο κάδρο των κατηγορουμένων τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό για τα επεισόδια επειδή ανέτρεψε τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» το παλεύει και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας διαδίδουν πως σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση.

«Δεν έχω συμμετοχή σε παράνομη πράξη», επανέλαβε για πολλοστή φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να αποδείξει ότι στοχοποιείται από εκείνους που αδυνατούν να κοντράρουν τις επενδύσεις του Ολυμπιακού.

Νέα επιβολή μέτρων και νομοσχέδιο

Παράλληλα με τη δικαιοσύνη κινείται και η Πολιτεία. Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου για τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές παρά τις αντιδράσεις από πολλές ομάδες που πλήττονται αναίτια. Η Καλλονή βγήκε στη σέντρα, αλλά για τον υφυπουργό έχει μεγαλύτερη αξία η καταπολέμηση της βίας και η πάταξη της διαφθοράς. Γι’ αυτό και προωθεί το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο σχεδιάζει να καταθέσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες παρά το γεγονός ότι στις συζητήσεις με την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ δεσμεύτηκε να περιμένει τα αποτελέσματα από την ομάδα εργασίας με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού ακόμα και αν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις», ήταν το μήνυμα που πέρασε το απόγευμα στον Γιώργο Γκιρτζίκη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έμεινε με ανοικτό το στόμα, αλλά αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να πείσει τον Κοντονή να αλλάξει στάση.


Σχολιάστε εδώ