Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός

«Δεν πρόκειται να πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι επισκέψεις οι οποίες έκανα ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά.

Πέταξα στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας στον Έβρο και στα νησιά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διαφυλάττουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία. Για τους στρατιώτες, τους σμηνίτες, τους ναύτες, τα παιδιά του ελληνικού λαού, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να υπηρετούν, ιδίως σε ακριτικές περιοχές. Θέλω να σας πω ότι πλέον η κατάσταση είναι τέτοια στις ακριτικές μονάδες, καθώς λόγω της πληρότητας τα παιδιά, οι ένστολοι, οι στρατιώτες μας περνούν πολύ καλύτερα από ό,τι θα περνούσαν σε μια μεγάλη πόλη ενώ αυτό αποτελεί και μεγάλη ενίσχυση για τον ντόπιο πληθυσμό, τους νησιώτες, τους κατοίκους του Έβρου και της Θράκης».

***

Μια μεγάλη ημέρα

* Η 5η Μαρτίου 2015. Ενώ ο υπουργός Άμυνας βρισκόταν στη Ρόδο για τη γιορτή της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα (1947), στην Αθήνα εορταζόταν η ενσωμάτωση της ΓΔΑΕΕ στο υπουργείο Άμυνας, απ’ όπου είχε αποσπασθεί και είχε αποτελέσει Dominio του κ. Ευ. Βενιζέλου, από το 2009, με τοπάρχη τον πτέραρχο κ. Δ. Γεωργιόπουλο.
* Ο κ. Ευ. Βενιζέλος είχε διαμηνύσει στους πάντες ότι η αμφισβήτηση του καθεστώτος αυτού θα αποτελούσε για αυτόν casus belli. Προσοχή – ημιανάπαυση ο Αντωνάκης…

***

Η διαθεσιμότητα των CHINOOK 47-C

* Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, καίτοι ασπάζομαι την αρχή του Σολωμού:
Εθνικό είναι το αληθές.

* Στο προηγούμενο φύλλο γράψαμε λεπτομέρειες για τα ΑΩ των κινητήρων της PRATT- WHITNEY. Ήδη υπάρχουν εκκρεμότητες από τα ΑΩ των APACHE καθώς, επίσης, μερικές υπόλοιπες πιστώσεις στη μερίδα μας των FMS. Μήπως πρέπει να γίνει μια προσπάθεια ώστε να σταματήσουν – ακυρωθούν όσα ΑΩ είναι ανωφελή και υπεγράφησαν το 2003 στην τούρλα του αρπαχτού, όσα πάλι παρεδόθησαν ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ την τελευταία πενταετία κ.λπ.; Δηλαδή να εξοικονομηθούν πιστώσεις που θα επιτρέψουν την προμήθεια ανταλλακτικών για τα CHINOOK.

* Κύριοι πτέραρχε Βούρη και ναύαρχε Κυριακίδη, που είστε αυτή τη στιγμή στην ηγεσία της ΓΔΑΕΕ, μήπως πρέπει να ψάξετε αυτές τις υποθέσεις; Μάθετε, π.χ., για μερικά «φοβερά» ΑΩ των ελικοπτέρων
APACHE, των NH-90, πώς, δηλαδή, φύκια και νούλες τα πάσαραν οι «μάγκες» στις ελληνικές ΕΔ.

Την τελευταία πενταετία εννοώ…

Δεν έχετε δικαιολογία για να μην το κάνετε.

***

Ιστορίες τύπου Δον Κορλεόνε

* Στο φύλλο μας, της 4.1.15, είχαμε πρώτοι αναφέρει τα της σύλληψης του εξοχότατου κ. Μάσιμο Ρομανιόλι από την αμερικάνικη DΕΑ στο Μαυροβούνιο για λαθρεμπόριο όπλων προς την τρομοκρατική οργάνωση FARC της Κολομβίας. Το ενδιαφέρον εντοπιζόταν στο ότι ο ιταλός επιχειρηματίας:

– Ήταν πρώην βουλευτής του κόμματος του κ. Μπερλουσκόνι.

– Από το 1989 ζούσε στη Γλυφάδα, απ’ όπου δραστηριοποιείτο ποικιλοτρόπως, εμπορικά.

– Ήταν σύμβουλος του ιταλικού βιομηχανικού κολοσσού ALENIA AERONAUTICA, που πούλησε στην Ελλάδα τα αεροσκάφη C 27J (2003-ΣημιτοΓιάννοι, αρ. σύμβασης 45/03), τα οποία παρουσίαζαν σωρεία προβλημάτων, και παρίστατο σε συναντήσεις της εταιρείας με την ηγεσία των ελληνικών ΕΔ.

– Διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με έλληνες πολιτικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ («Καθημερινή», 8.3.2015)

* Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι συμμετείχε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, την 24.10.11 (κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλος, γ.γ. Εξοπλισμών κ. Γεωργιόπουλος), με τον Α/ΓΕΑ και τον γενικό διευθυντή Εξοπλισμών για το θέμα των C 27J, των οποίων η εξέλιξη της σύμβασης πήγαινε από το κακό στο χειρότερο (αυτό βέβαια δεν ήταν έκπληξη, οι περισσότερες Σημιτο-ακό-γιαννικες, χρυσοπληρωμένες, συμβάσεις είχαν αυτήν την τύχη, σύντομα όμως ήλθε εξ ουρανού η σωτηρία με την παραγραφή των αδικημάτων βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος, που θα… αναθεωρηθεί το… 2021).

* Ιδού ένα νέο λαμπρό πεδίο για να εκδηλώσει τις προθέσεις του περί κάθαρσης ο κ. Καμμένος.

* Και μια τελευταία, σεμνή, ερωτησούλα. Πόσα από τα 12 (που έγιναν τελικά οκτώ) αεροσκάφη είναι διαθέσιμα, δηλαδή μπορούν να πετάξουν; Γιατί οι προκάτοχοι του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου έκαναν το «παπί»; Λόγω «αδελφάτου»;

***

Μερικά ερωτήματα για τον κ. ΥΕΘΑ

* Ορθώς -και μπράβο- προωθήσατε στους «αδέκαστους» της κ. Ελένης Ράικου τους φακέλους των σκανδάλων υποβρυχίων και ελικοπτέρων ΝΗ-90.

* Άραγε, σας ενημέρωσαν για την έκθεση – καταπέλτη Πατρινού και το δράμα της διαπόμπευσης που υπέστη ο αξιωματικός από το υπουργοδημοσιογραφικό κατεστημένο; Αν όχι, κακώς…

* Νομίζω, κύριε υπουργέ, ότι θα μπορέσετε εύκολα να προβείτε σε μια ανακοίνωση ώστε οι, δύσπιστοι πλέον, πολίτες να μάθουν άμεσα μερικά πράγματα για τα ΝΗ-90.

* Ποιοι προώθησαν αυτό το διάτρητο εξοπλιστικό πρόγραμμα; Για να σας διευκολύνω, θα τους ονομάσω εγώ: Σημίτης, Παπαντωνίου, ΚΥΣΕΑ, Χριστοδουλάκης.

– Ποιος έδωσε εντολή να καταβληθεί στην NH-INDUSTRIES το τερατώδες ποσό των 242 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή, τη στιγμή που το Ε/Π δεν βρισκόταν ούτε καν σε γραμμή παραγωγής; Αυτά τα 242 εκατ. ευρώ λείπουν σήμερα από τις τσέπες των πολιτών!

– Ποιος υπουργός Άμυνας έκανε το 2011 την τροποποίηση Νο 3, με την οποία έδιναν συγχωροχάρτι, στην ουσία, στην εταιρεία, μη καταγγέλλοντας τη σύμβαση, μη απαιτώντας επιστροφή της προκαταβολής και μη επιβάλλοντας ρήτρες;

Αυτά, κύριε υπουργέ, πρέπει να τα πείτε τώρα!

***

Ο γερμανικός Στρατός

* Από την «Washington Post» μαθαίνουμε ότι οι γερμανικές ΕΔ έχουν τα χάλια τους.

– Μόνο το 1 Y/B από τα 4 λειτουργεί.

– Μόνο 70 από τα 180 άρματα GTK είναι διαθέσιμα.

– Μόνο 7 από τα 43 ελικόπτερα ίπτανται κ.λπ.

* Σκασίλα μας!

* Εξάλλου, από ποιον απειλείται η Γερμανία; Αυτή η χώρα μονίμως απειλεί.

***

Πλυντήριο αλλά και… κοιμητήριο!

* Πλυντήριο σκανδάλων χαρακτήρισε τη Βουλή η νέα πρόεδρός της κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

* Παρακαλούμε, στον χαρακτηρισμό να προστεθεί και η λέξη ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.

* Εκεί, εκτός των άλλων, ενταφιάσθηκε, από την τότε πρόεδρό της κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (2006), ο δυσώδης φάκελος προμήθειας των πυροβόλων SUZANA από Ακοσμπώκους, με πρόταση παραπομπής τους από τον Άρειο Πάγο.

* Αν είστε ολίγον περίεργη, ας τον αναζητήσετε τώρα, κυρία πρόεδρε. Τα αδικήματα, ούτως ή άλλως, έχουν παραγραφεί.


Σχολιάστε εδώ