Θα με φάνε λάχανο…

***

Μεταξύ των στελεχών που προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Σαμαρά ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα για την πραγματοποίηση έκτακτου Συνεδρίου ήταν και ο Ν. Κακλαμάνης. Και δεν αναφέρομαι, φυσικά, στις δημόσιες παραινέσεις και προτροπές που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες. Πληροφορούμαι ότι ο τελευταίος, μεταξύ των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, συναντήθηκε μαζί του και τον προέτρεψε να πάει σε Συνέδριο. «Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς», του επισήμανε, προσθέτοντας ότι κανείς δεν θα επιχειρήσει να τον αμφισβητήσει ή να τον ανατρέψει. Η… βεβαιότητα αυτή του κ. Κακλαμάνη πηγάζει από το ότι κανείς από τους επίδοξους διαδόχους δεν είναι έτοιμος αλλά και διαδικαστικά είναι πολύ δύσκολο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο. Τη σχετική πρόταση πρέπει να την υπογράψει ένας μεγάλος αριθμός μελών της Πολιτικής Επιτροπής, κάτι που αυτήν την ώρα τουλάχιστον δείχνει ανέφικτο.

***

Το μήνυμα… σιγουριάς και αισιοδοξίας που εκπέμπει η Λ. Συγγρού κάθε άλλο παρά πραγματικό είναι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι αρκετά στριμωγμένος, πιεσμένος και, το κυριότερο, ανησυχεί για το μέλλον του! Ενδεικτικό της αδύναμης θέσης στην οποία έχει περιέλθει είναι και το ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο έναν κύκλο επαφών με παλαιά στελέχη της ΝΔ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την παράταξη. Και όχι μόνο συζητάει μαζί τους, αλλά προσπαθεί και να τους ενεργοποιήσει, προκειμένου να ενισχύσει τα στηρίγματά του. Καθότι αντιλαμβάνεται ότι η στήριξη από τον Άδ. Γεωργιάδη, την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, τον Γ. Γιακουμάτο και άλλους δεν αρκεί για να αποφύγει τα χειρότερα.

***

Από την επομένη κιόλας των εκλογών στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας ήταν διάχυτη η ανησυχία. Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να στριμώξει ή να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να την υποχρεώσει σε μια… παθητική αντιπολίτευση. Θεωρούσαν, δε, ότι ένα από τα θέματα που θα μπορούσε να «αξιοποιήσει» θα ήταν ενδεχομένως αυτό των δανείων που έχει πάρει κατά καιρούς το κόμμα από τις τράπεζες. Οι… φόβοι τους δικαιώθηκαν μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθανασίου και Στ. Παναγούλη. Από τη Λ. Συγγρού απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. Κρατάνε την… ανάσα τους περιμένοντας να δουν αν πρόκειται για μεμονωμένη ή βάσει σχεδίου κίνηση. Προκειμένου να καταλάβουν τι τους περιμένει…


Σχολιάστε εδώ