Επί του πιεστηρίου

Κάν’ το όπως η Θάτσερ μετά τα τραγικά επεισόδια στο «Χέιζελ» με τους 36 νεκρούς, Σταύρο Κοντονή. Αλλιώς δεν πρόκειται να απαλλαγεί το ποδόσφαιρο από τους οπαδούς-χούλιγκαν, που δεν πάνε στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους, αλλά για να τα κάνουν Γης Μαδιάμ και να… εκτονωθούν. Είναι η ώρα, υφυπουργέ Αθλητισμού, για μεγάλες αποφάσεις, που θα γυρίσουν οριστικά τη σελίδα και θα μπορεί ο φίλαθλος πατέρας να πηγαίνει στο γήπεδο μαζί με το παιδί του, νιώθοντας ότι είναι σε γιορτή. Με ασπιρίνες και γιατροσόφια γιατρειά δεν θα δει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

***

Συνεχίζει να είναι κλειστή η πόρτα του ΝΑΤΟ στο σκοπιανό μόρφωμα του Γκρούεφσκι, χάρη στο βέτο που είχε βάλει στη Σύνοδο στο Βουκουρέστι το 2008 ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής. Στην επαναφορά του αιτήματος του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ η απάντηση του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ ήταν ότι παραμένει η προϋπόθεση της εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, θυμίζοντας ότι απαιτείται ομόφωνη απόφαση και από τις 28 χώρες-μέλη για την ένταξη μιας χώρας.

***

Να και ένας σύμμαχος. Ο πρώην αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, ο Σπέκχαρντ δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος»! Μόνο που ούτε αυτό δεν μπορούσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να περάσει.

***

Πήρε το όπλο του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα για να παραμείνει εξαρτημένο “τροϊκανό” οικονομικό προτεκτοράτο που θα συμπληρώνεται από ένα είδος ενεργειακής Μπανανίας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι εξαρτημένο πιόνι μονομερών ενεργειακών επιλογών και αξόνων, δεν είναι εξαρτημένος δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης» τόνισε σε φόρουμ για την Ενέργεια ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ