Αργεί λόγω απειρίας… η ίδρυση του Διδασκαλείου Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος

Την Επιτροπή συγκροτούν τέσσερις πανεπιστημιακοί καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ύστερα από απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της συγκλήτου. Πρόκειται για τους:
Μαρία Δημάση, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Χαράλαμπο Σακονίδη, καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Γεώργιο Μαυρομμάτη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία και Βασίλη Δαλκαβούκη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας.

Ευθύνη της τετραμελούς επιτροπής είναι η διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών του Διδασκαλείου, βάσει των αναγκών των αποφοίτων της πρώην Ειδικής Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης της μειονότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από το υπουργείο Παιδείας, το Διδασκαλείο ιδρύεται στην Αλεξανδρούπολη και εντάσσεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δικαίωμα φοίτησης σε αυτό θα έχουν αποκλειστικά μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Το Διδασκαλείο θα απονέμει διπλώματα μετεκπαίδευσης και θα έχει την ευθύνη για τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης.

Από τη Σύγκλητο δεν ορίστηκε προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου της επιτροπής, με το επιχείρημα ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτή τη βάση. Ωστόσο, είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, με τους πανεπιστημιακούς να εκτιμούν ότι η λειτουργία του Διδασκαλείου δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το 2018…


Σχολιάστε εδώ