Σύρεται σε νέο Συνέδριο;

Αργά το βράδυ της Παρασκευής υπήρχαν έντονες φήμες ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη (σημερινή) συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Σαμαράς πρόκειται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου, αποδεχόμενος το πιεστικό αίτημα μεγάλου αριθμού στελεχών. Και αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι τα εσωκομματικά προβλήματα είναι μεγάλα και σημαντικά, και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν μέσω της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες φήμες, ο κ. Σαμαράς θα ορίσει ως χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο.

Κορυφαία στελέχη αντιμετώπιζαν με δυσπιστία τα παραπάνω, με το σκεπτικό ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα θελήσει να ρισκάρει με τη διεξαγωγή Συνεδρίου, όπου μπορεί να τεθεί και θέμα αντικατάστασής του, καθώς ουδόλως τους έπεισε η διακήρυξή του ότι «δεν είναι παντρεμένος με τη θέση». Ορισμένα στελέχη επισημαίνουν και μία επιπλέον παράμετρο στην όλη υπόθεση: Ακόμη κι αν ο κ. Σαμαράς αποφάσιζε να πάει σε Συνέδριο, δεν θα τον άφηναν να το πράξει οι πέριξ αυτού, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τα «οφίτσια» και την εξουσία που έχουν αποκτήσει.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι πολλές από τις λανθασμένες επιλογές που έγιναν την προηγούμενη τριετία χρεώνονται σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του, όπως οι Δ. Σταμάτης, Χρ. Λαζαρίδης και δευτερευόντως ο Γ. Μουρούτης και ο Στ. Παπασταύρου.


Σχολιάστε εδώ