Πρωταγωνιστικός ο ρόλος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών μετανάστευσης

Αναφορικά με το παρασκήνιο της απελευθέρωσης των παράνομων μεταναστών από την Αμυγδαλέζα και τα λοιπά κέντρα κράτησής τους, ο κ. Ν. Βαφειάδης ζήτησε από τους αναπληρωτές υπουργούς Τασία Χριστοδουλοπούλου και Γιάννη Πανούση να είναι παρόντες στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να εξηγήσουν το πνεύμα και τις δράσεις υλοποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής που θα ακολουθήσουν, καθώς επίσης και την αλήθεια για την αποστράτευση του υποστράτηγου κ. Γ. Νίτσα.

Το κέντρο της Αθήνας, ο Δήμος Αθηναίων, αλλά και πολλοί ακόμα δήμοι σε όλη την Ελλάδα ήταν και θα είναι οι άμεσοι αποδέκτες των μεταναστευτικών μέτρων της εκάστοτε κυβέρνησης. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητος ο πρωταγωνιστικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών μετανάστευσης.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Βαφειάδης, παράνομοι μετανάστες περιφέρονται αβοήθητοι στην Ομόνοια, στη Μενάνδρου, στην Κυψέλη, στην πλατεία Αγίου Παύλου και σε όλη την Αθήνα επαιτώντας στα φανάρια. Είναι βέβαιο ότι η Αθήνα κατακλύζεται και πάλι από συμμορίες αλλοδαπών με συνέπεια να ανοίγει ένας νέος φαύλος κύκλος μισαλλοδοξίας, φόβου και βίας. Αν αυτή η πολιτική ονομάζεται «πολιτική μετανάστευσης»… εμείς είμαστε αντίθετοι. Δεν αρκεί, επομένως, η ίδρυση ενός υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ευχολόγια. Απαιτείται η κατάρτιση ενός αποτελεσματικού «Επιχειρησιακού Σχεδίου Εθνικής Κλίμακας» που θα ξεκινά με την ταυτοποίηση και τον έλεγχο της υγείας των μεταναστών, επεσήμανε ο κ. Βαφειάδης και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε για πολιτικές μισαλλοδοξίας και φόβου, αλλά για νόμιμες διαδικασίες παραμονής στη χώρα. Και σε αυτήν την προσπάθεια επιθυμούμε την περαιτέρω αρωγή της ΕΕ τόσο οικονομικά όσο και επιχειρησιακά».


Σχολιάστε εδώ