Ποντάρει στην καταστροφή για να επιστρέψει…

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταφέρει να φτάσει στο τέλος της τετράμηνης παράτασης», προεξοφλούν οι πιο ψύχραιμοι εξ αυτών, ενώ οι πιο… ακραίοι «προειδοποιούν» ότι το Πάσχα «ή θα έχουμε αλλάξει νόμισμα ή θα έχουμε αλλάξει πρωθυπουργό». Με βάση το σκεπτικό τους, λόγω της πιστωτικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι πιστωτές, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας έχει μπροστά του δύο επιλογές: Είτε να συμβιβαστεί πλήρως με τις απαιτήσεις των ξένων και να βρεθεί αντιμέτωπος με την εξέγερση βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είτε να μην υποκύψει στις πιέσεις και η χώρα να οδηγηθεί σε αχαρτογράφητα νερά μέσα από τις διαδικασίες ενός πιστωτικού γεγονότος.

Στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι όποιο από τα δύο αυτά σενάρια και να επιβεβαιωθεί ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει και μοιραία θα καταλήξει στη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί είτε θα έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία είτε δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον όγκο των προβλημάτων με την αρωγή μόνο του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ. Ερμηνεύουν, μάλιστα, ως προσπάθεια δημιουργίας του κατάλληλου κλίματος τον δίαυλο επικοινωνίας που έχει ανοίξει με τον Στ. Θεοδωράκη και τις συχνές επισκέψεις του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου. (Στην πιο πρόσφατη, δε, ο κ. Τσίπρας ξενάγησε τον επικεφαλής του Ποταμιού στους ανακαινισμένους χώρους του πρωθυπουργικού γραφείου…)

Την άποψη περί δραματικών εξελίξεων τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες συμμερίζεται (πέραν του Άδ. Γεωργιάδη) και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος σε μια αποστροφή των λόγων του σημείωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις μπορεί να αλλάξουν σε λίγες ημέρες». Υπονοώντας, προφανώς, ότι λόγω όσων θα συμβούν στη χώρα η κυβέρνηση θα χάσει μεγάλο μέρος της υψηλής αποδοχής που έχει ως τώρα από την κοινωνία. Απέκρουσε, ωστόσο, τις κατηγορίες που διατυπώνονται εις βάρος του αλλά και εναντίον στελεχών της παράταξης ότι ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας. «Θέλουμε τη δικαίωση που θα προέλθει από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από την καταστροφή της χώρας», τόνισε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά περιμένουν και «εύχονται» να αποτύχει η κυβέρνηση, έστω και με κόστος για τη χώρα, προκειμένου να ωφεληθούν εκείνοι πολιτικά. «Ακόμη κι αν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να απευθυνθεί με πειστικό τρόπο στην κοινωνία», έσπευσε να… προειδοποιήσει λίγο αργότερα ο Ν. Δένδιας.


Σχολιάστε εδώ