Οι προσδοκίες μειονοτικού περιφερειακού συμβούλου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κατάλογος μακραίνει με την είσοδο και όσων επιζητούν να γίνουν πρωτοκλασάτοι, δηλαδή να αποδείξουν στους «ανωτέρους τους» ότι μπορούν δικαίως να αποτελέσουν το «νέο αίμα».

Σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνεται και ο περιφερειακός σύμβουλος από τη μειονότητα Οντέρ Μουμίν (φωτό), ένας νέος δικηγόρος με αρκετές φιλοδοξίες και… μεράκι για δουλειά.

Ο εκπρόσωπος της αιρετής περιφέρειας, δηλαδή ενός θεσμού που θέσπισε η Ελληνική Πολιτεία -με όσα δικαιώματα και υποχρεώσεις συνεπάγεται αυτό-, απεφάνθη ότι το πρώτο που αναμένει από την κυβέρνηση είναι να αναγνωριστούν ως μουφτήδες οι ψευδομουφτήδες Σερίφ και Μέτε…

«Το πρώτο πράγμα που περιμένω είναι να λυθεί το ζήτημα των μουφτειών», είπε και πρόσθεσε: «Φυσικά και πρέπει να γίνουν εκλογές για τη μουφτεία, αλλά πιστεύω πως αυτό μπορεί να γίνει σε δεύτερο στάδιο. Κατ’ αρχάς είναι ανάγκη οι εκλεγμένοι μας μουφτήδες, κύριοι Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, να αναγνωριστούν και να τοποθετηθούν στη θέση τους. Αυτό θα είναι μια επιβράβευση του δίκαιου αγώνα που για χρόνια δίνει η μειονότητα. Στο στάδιο αυτό πιστεύω πως μπορεί να οριστεί η περίοδος των καθηκόντων τους και μετά, στο τέλος του διαστήματος αυτού, να γίνουν εκλογές. Επίσης, να αξιολογηθεί ξανά ο όρος του αρχιμουφτή και ενδεχομένως δίπλα στους εκλεγμένους μουφτήδες μας μπορεί να υπάρξει και ένας αρχιμουφτής»…

Στη συνέχεια ο περιφερειακός σύμβουλος κάλυψε και πολιτικά την όλη προπαγάνδα – παρουσίαση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας πως η μειονότητα παλεύει με μεγάλα οικονομικά προβλήματα (σ.σ.: προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν τα οικονομικά προβλήματα της πλειονότητας) και υπογράμμισε πως αυτός είναι άλλωστε και ο κυριότερος λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τόσο μεγάλη στήριξη: Να απαλύνει αυτές τις δυσκολίες.

Ο ίδιος δεν ξέχασε να υπενθυμίσει, όπως και τόσοι άλλοι πριν από αυτόν, στη νέα κυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει τη στήριξη που πήρε στις εκλογές από τη μειονότητα, ασκώντας παράλληλα κριτική για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση – κόμμα ακροδεξιό κατά τον Μουμίν.

«Από τη νέα κυβέρνηση, που είχε πάρει μεγάλο ποσοστό ψήφων από τη μειονότητα, υπήρχε η προσδοκία για έναν υφυπουργό από τη μειονότητα», τόνισε.

***

«Νέο αίμα»…

Όχι ότι μας κάνει έκπληξη, αλλά καλό είναι να επισημανθεί ότι και ο νέος δήμαρχος Αρριανών συμμετέχει επισήμως στη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης», μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, «ομόφωνα εξελέγη πρόεδρος και πάλι ο εκλεγμένος μουφτής (ΣΣ: ο ψευδομουφτής, δηλαδή) Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, που ήταν πάλι υποψήφιος. Στην αντιπροεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής εξελέγησαν:

Από τη Ροδόπη ο δήμαρχος Αριανών Ριντβάν Αχμέτ, από τον Νομό Ξάνθης ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά και από τον Νομό Έβρου ο πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου.

Στη γραμματεία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν».

Κοινώς, «όλα τα «μωρά» στην πίστα»…


Σχολιάστε εδώ