Οι «θεσμοί» μάς φόρεσαν ζουρλομανδύα και κορσέ

Όραμα της χώρας αυτής, σε μόνιμη βάση και ανεξάρτητα από την όποια ιδεολογική τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας της, ήταν και είναι η κατάκτηση της ηγεμονίας της Ευρώπης από την άρια φυλή. Ας μην ανατρέξουμε στην παλαιότερη Ιστορία και ας περιοριστούμε στη σχεδόν πρόσφατη.

Τον περασμένο αιώνα η Γερμανία προκάλεσε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, με πολλά εκατομμύρια νεκρούς, και μετέτρεψε την Ευρώπη σε ερειπωμένη γη. Ευτυχώς που ηττήθηκε και καταστράφηκε και αυτή. Το όραμα, όμως, παρέμεινε. Και τώρα που κατάφερε να ενοποιηθεί και να ανορθώσει την οικονομία της, το όραμα της κατάκτησης της ηγεμονίας της Ευρώπης ξαναζωντάνεψε. Και το όπλο της είναι το ευρώ, με τη δημιουργία της Ευρωζώνης. Γι’ αυτό και μπορεί να εξηγηθεί η υπεροπτική συμπεριφορά της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Έχουν καταφέρει να δουλεύει η Ευρώπη για την πολιτική και οικονομική ηγεμονία της Γερμανίας. Και μάλιστα χωρίς αντιρρήσεις ή δικούς της σχεδιασμούς. Το ευρώ, λοιπόν, κοινό νόμισμα και «δούρειος ίππος» για την υποδούλωση της Ευρώπης. Με εξυπηρετικούς «θεσμούς» την ΕΕ, την ΕΚΤ και το Eurogroup. Και, φυσικά, με τη μετατροπή των κυβερνήσεων των κρατών-μελών σε πειθήνια όργανα των επιδιώξεων της Γερμανίας, με θυσία των συμφερόντων και της ευημερίας των λαών τους.

Βαριές οι ευθύνες των δικών μας Σημίτη – Παπαντωνίου – Χριστοδουλάκη που μας έριξαν (με αθωράκιστη και ασθενή οικονομία) στον «λάκκο των λεόντων». Και έχουν απόλυτο δίκαιο ο Καμμένος και οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες που θέλουν την παραπομπή της υπόθεσης των Μνημονίων σε Εξεταστική Επιτροπή για την απόδοση των σχετικών ευθυνών. Αρκεί η Επιτροπή αυτή να μη λειτουργήσει σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπως γινόταν με το προηγούμενο πολιτικό σύστημα!

Η σημερινή κυβέρνηση -και ειδικά οι κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης- ασφαλώς έχει πλέον αντιληφθεί τις προθέσεις της γερμανικής ηγεσίας (Μέρκελ – Σόιμπλε) να χρησιμοποιεί το ευρώ ως όπλο για την κατάκτηση της ηγεμονίας της Ευρώπης. Και την Ευρωζώνη ως «θεσμό» για την υλοποίηση αυτού του σκοπού. Οι προηγούμενοι ηγέτες Σαμαράς – Βενιζέλος δεν είχαν κατανοήσει τις προθέσεις της Γερμανίας, τυφλωμένοι από την ευρωλαγνεία τους. Είναι, πάντως, γεγονός ότι από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες της χώρας μας ήσαν ξενόφρονες και ξενολάτρες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Από τις εκλογές της 25ης-1-2015 θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σημερινή εξουσία ασκείται από ελληνόφρονες και ελληνολάτρες, που έχουν κατανοήσει ότι το ευρώ δεν είναι μόνον ένα νόμισμα αλλά και δραστικό όπλο στο οπλοστάσιο της Γερμανίας, όπως πολύ ρεαλιστικά το προσδιόρισε η κ. Μέρκελ. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, πανέξυπνος και διεθνούς προβολής καθηγητής οικονομολόγος, περιμένουμε να μας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα, με τη σημερινή οικονομική κατάστασή της σε άθλιο σημείο, να πετύχει ανάπτυξη ως μέλος της Ευρωζώνης, όταν δεν είναι σε θέση να ασκήσει αυτόνομη νομισματική και πιστωτική πολιτική… Η Ελλάδα σήμερα πάσχει από τρομερή έλλειψη ρευστότητας, από υποτονική ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, από επενδυτική αδράνεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από υψηλή, μη αντιμετωπίσιμη ανεργία και μια υφεσιογενή εισοδηματική πολιτική. Τα εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού δεν εξασφαλίζουν πλέον ούτε τη βασική επιβίωση. Και όλες αυτές οι αδυναμίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την εφαρμογή της κατάλληλης νομισματικής και πιστωτικής πολιτικής. Η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης είναι υποχρεωμένη να ασκεί την πολιτική που καθορίζει η ΕΚΤ, κομμένη και ραμμένη στους στόχους που έχει καθορίσει η Γερμανία. Για την Ελλάδα απομένει η λύση: «Πάρε νέο δάνειο για να μπορέσεις να πληρώσεις το παλαιό. Και λάβε μέτρα εξαθλίωσης».

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας οικονομικής κατάστασης, είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Βαρουφάκης αισθάνεται ασφυξία. Και τούτο γιατί έχει πλέον αντιληφθεί ότι η βαριά άρρωστη μακροοικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Από το άλλο μέρος, η Γερμανία βλέπει ότι από μια βαριά άρρωστη ελληνική οικονομία δεν μπορεί να προσδοκά οφέλη. Και έτσι δεν κοστίζει και πολύ η έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη, όχι όμως και από την ΕΕ.

Η τωρινή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του λαού και δεν περιλαμβάνει στους κόλπους της ευρωλάτρες, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες (ελληνικές) κυβερνήσεις. Και επομένως μπορεί και πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα εσκεμμένα λάθη του προγράμματος που η «τρόικα» εφάρμοσε στη χώρα μας. Ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης και Αξιολόγησης Πολιτικής του ΔΝΤ κ. Ντέσμοντ Λάκμαν με άρθρο του στην «Καθημερινή» (Κυριακή 1/3/2015) επισημαίνει «τις αποτυχίες του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, που βασικό στόχο είχε την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη προκειμένου να μην υπάρξει μετάδοση της ελληνικής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη, που θα οδηγούσε στη διάλυση του ευρώ. Η λιτότητα όμως βύθισε την οικονομία σε βαθιά ύφεση». Και ο κ. Λάκμαν συνεχίζει: «Το ΔΝΤ έχει παραδεχθεί ότι όταν πρόκρινε τη συνταγή της λιτότητας εντός του ζουρλομανδύα του ευρώ υποτίμησε τον υφεσιακό αντίκτυπο». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνέντευξη που έδωσε σε ελληνικό κανάλι το βράδυ της περασμένης Τρίτης το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ κ. Ν. Μπατίστα (Βραζιλιάνος) για τις συνέπειες της εφαρμογής στην Ελλάδα της αποτυχημένης συνταγής του ΔΝΤ. Και όπως είναι γνωστό, τον ζουρλομανδύα του ευρώ μάς τον φόρεσε ο Σημίτης και τον στενό κορσέ του ΔΝΤ ο διάδοχός του, ο Γιώργος Παπανδρέου. Μεγάλες οι ευθύνες τους. Ας απολαύσουν τώρα τις επιπτώσεις των έργων τους.

Ποιος, πώς και πότε θα μας απαλλάξει από τους «θεσμούς» αυτούς της γενοκτονίας εις βάρος του λαού μας;


Σχολιάστε εδώ