Με το βλέμμα στην ηγεσία…

***

* «Διά πυρός και σιδήρου» αναμένεται να περάσει ο Αντ. Σαμαράς στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Η κριτική που θα δεχθεί θα είναι ακόμη πιο έντονη απ’ ό,τι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού σε αντίθεση με τους βουλευτές, που εκ της θέσης τους πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, τα κομματικά στελέχη δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Ως εκ τούτου, θα ανεβάσουν πολύ περισσότερο τους τόνους, ενώ θα θέσουν με τη σειρά τους θέμα διεξαγωγής έκτακτου Συνεδρίου. Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής είναι, μεταξύ άλλων, στελέχη τοπικών οργανώσεων αλλά και της νεολαίας που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους με την ιδεολογική μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας προς την Άκρα Δεξιά. Σκληρή κριτική αναμένεται να δεχθεί ο κ. Σαμαράς και από μέλη τα οποία εκπροσωπούν επαγγελματικές κατηγορίες (γιατροί, φαρμακοποιοί κ.ά.) που επλήγησαν από τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε το διάστημα μετά τις εκλογές του 2012.

***

* Αν κάποιος έλεγε ότι το βασικό προτέρημα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τασούλα είναι ότι λέει… ωραία ανέκδοτα, ενδεχομένως να μην ήταν και η μέγιστη υπερβολή. Ως τέτοιο πάντως, ανέκδοτο εννοώ, αντιμετώπισαν αρκετοί συνάδελφοί του τα όσα είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι υπό την παρούσα ηγεσία η ΝΔ μπορεί να επιστρέψει στην ηγεσία της χώρας, όπου είναι και ο… φυσικός της χώρος! Μη γελάτε! Σοβαρά το είπε…

***

* Η διαμάχη μεταξύ «μεταρρυθμιστών» και «λαϊκιστών», που υπήρχε προεκλογικά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται και μετεκλογικά. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο «λαϊκιστής» Γ. Γιακουμάτος, απαντώντας στον «μεταρρυθμιστή» Ν. Δένδια, αλλά απευθυνόμενος και σε ορισμένους άλλους, μίλησε για στελέχη που «ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς». Στελέχη που -όπως σημείωσε- πριν από τις εκλογές περιφέρονταν και μιλούσαν για «λαϊκιστές». Για την Ιστορία, επισημαίνω ότι στις πρόσφατες εκλογές η πτέρυγα των «μεταρρυθμιστών», ειδικά στη Β’ Αθηνών, πέτυχε… μεγαλειώδη νίκη έναντι των «λαϊκιστών», αφού οι τελευταίοι έχασαν (δεν επανεξελέγησαν) αρκετούς «ομοϊδεάτες» τους, όπως, π.χ., οι Π. Παναγιωτόπουλος, Αργ. Ντινόπουλος, Κ. Παπακώστα κ.ά.


Σχολιάστε εδώ