Μάχη μέχρι τελικής πτώσης

Ανάλογα κίνητρα έχουν και στην άλλη πλευρά. Ο Νικαιώτης επιχειρηματίας που κινεί τα νήματα στην ΑΕΚ, ωστόσο, εμφανίζεται πιο σίγουρος για την ομάδα του σε σύγκριση με τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων». Υπάρχει εξήγηση, μια και η «Ένωση» ανήκει τυπικά στη Φούτμπολ Λιγκ και άρα δεν έχει κάτι να χάσει ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης παίζουν τα ρέστα τους. Κατά συνέπεια πρόκειται για μία μάχη μέχρι τελικής πτώσης για τους δύο παράγοντες και ενός προλόγου για τις συγκρούσεις των ομάδων τα επόμενα χρόνια.

Τρεξίματα και πίεση!

Ο Τραϊανός Δέλλας ετοιμάζει νέο βίντεο για το ψυχολογικό ντοπάρισμα των ποδοσφαιριστών του. Ένα από τα κίνητρα για τους παίκτες της ΑΕΚ θα ‘ναι και η προοπτική κλήσης στην Εθνική ομάδα. Ο Μάνταλος και ο Μπακάκης αποτελούν εν δυνάμει στελέχη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες όπως ο Ανέστης, ο Κολοβέτσιος και ο Αραβίδης βρίσκονται ήδη στο μπλοκάκι του Σέρχιο Μαρκαριάν και ενδεχόμενη πρόκριση της ΑΕΚ θα συμβάλει στην παρουσία τους στην Εθνική.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους στη φυσική κατάσταση, στην οποία υπερτερούν. Χάρη στα τρεξίματα θα πιέσουν ψηλά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αφόρητης πίεσης, άρα και λαθών από την ούτως ή άλλως ευάλωτη άμυνα του Ολυμπιακού. Παράλληλα δουλεύουν οι παίκτες της ΑΕΚ και στις στημένες φάσεις. Τόσο στην άμυνα, όπου έχουν ένα πρόβλημα, όσο και στην επίθεση, για να αξιοποιήσουν την έλλειψη συνεργασιών μεταξύ των στόπερ που χρησιμοποιεί συνήθως ο Περέιρα.

Κίνητρο το πρόστιμο

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Ολυμπιακού ποντάρει στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του. Ο Περέιρα έχει στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο Ιμπραΐμ Αφελάι, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Δημήτρης Σιόβας, ο Κώστας Μήτρογλου που και δεκάδες ντέρμπι έχουν παίξει και σε δύσκολες συνθήκες ανταπεξήλθαν. Φυσικά γνωρίζει ο Πορτογάλος ότι ακόμα και οι έμπειροι δεν έχουν ζήσει έως τώρα ένα ματς με 60.000 αντίπαλους οπαδούς πάνω από το κεφάλι τους. Υπολογίζει, όμως, ότι όλοι θέλουν να δώσουν μία απάντηση για το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και για να διαγράψουν το πρόστιμο που τους επέβαλε ο Μαρινάκης. Ποινή που θα γίνει μεγαλύτερη σε περίπτωση αποκλεισμού από την ΑΕΚ, ενώ θα επηρεάσει σημαντικά και τη σχέση αρκετών παικτών με τον Ολυμπιακό.


Σχολιάστε εδώ