ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ

* Η χρηματοπιστωτική κρίση εξαφάνισε 30.000.000 θέσεις εργασίας στις ανεπτυγμένες χώρες – φαντάσου να μην ήταν ανεπτυγμένες… Ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη του γερμανικού διδύμου Μέρκελ – Σόιμπλε μετράει 18.000.000 -όσος είναι ο πληθυσμός της Ολλανδίας- και από αυτούς τα 3.000.000 είναι ηλικίας 15 έως 24 ετών! Και η άλλη… επιτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο είναι οι πάνω από 200.000.000 εργαζόμενοι σε θέσεις μερικής απασχόλησης…

***

Τα… περισσεύματα…

…από το success story του Σαμαρά.

Από κει που η ανεργία πήγε να πέσει, ανέβηκε ξανά τον περασμένο Δεκέμβριο. Από 25,9% τον Νοέμβριο πήγε στο 26%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ανεπαίσθητη μεν άνοδος, δείχνει όμως την τάση, ότι ανάκαμψη δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

***

Να τον χαίρεται…

…ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης τον υπουργό του επί των Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος στο προηγούμενο Eurogroup ταυτίσθηκε με όλους τους άλλους υπουργούς Οικονομικών εναντίον της Ελλάδας και τώρα ξαναχτύπησε. Σε συνέντευξή του στο Reuters ο κύπριος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, «πρότυπό μας είναι η Ιρλανδία και όχι η Ελλάδα»! Και… διευκρίνισε ότι «υπάρχουν πολιτισμικοί και εθνικοί δεσμοί, αλλά τίποτε παραπάνω»!

Άραγε, ο κύπριος Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης συμφωνεί με τις θέσεις του υπουργού του ότι η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα; Πολύ φοβόμαστε ότι το Κίνημα των Νεοκυπρίων έχει κάμει ζημιά στην εθνική ταυτότητα της Μεγαλονήσου.


Σχολιάστε εδώ