Επί του πιεστηρίου

Ένα λαϊκό παραδοσιακό επτανησιακό τραγούδι τα λέει όλα, όταν ο λαός απέναντί του, μέρες των Ριζοσπαστών, είχε τη στυγνή αγγλική κατοχή:

– Στην Κέρκυρα μας πάνε
να μας κρεμάσουνε,
μα εμείς θα τραγουδάμε,
μέχρι να φτάσουμε.

Ζάκυνθος, Κέρκυρα,
ωραία μου Κεφαλονιά,
δεν θα σας ξαναδώ…

Αυτά, και προχωράμε με το κεφάλι πάντα ψηλά…

Δεν μας τα λέει καλά ο παραιτηθείς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, δήθεν από ευθιξία για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για τη χορήγηση οικογενειακής παροχής σε υψηλόβαθμα στελέχη της Επιχείρησης. Σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι τήρησε τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά η θέση του υπουργείου είναι εντελώς διαφορετική. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφό του στις 16/7/2012 «εξουσιοδότησε τον εκπρόσωπο του Δημοσίου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ΑΕ, κατά τη συζήτηση του θέματος ημερησίας διατάξεως, που αφορούσε στην έγκριση των αμοιβών μελών ΔΣ, να μην εγκρίνει τη χορήγηση οικογενειακής παροχής στον πρόεδρο ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο και στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, ως και σε όσα άλλα πρόσωπα φέρουν την ιδιότητα του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, τελούν υπό το αυτό νομικό καθεστώς και τυχόν λαμβάνουν οικογενειακή παροχή, και, στο ίδιο πλαίσιο, να μην προεγκρίνει την ίδια παροχή για τα πρόσωπα αυτά για την τρέχουσα χρήση 2012.

Επισημάνθηκε, δε, ρητώς ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος της χορηγήσεως της οικογενειακής παροχής αφορά αποκλειστικώς στα πρόσωπα που φέρουν τις εν λόγω ιδιότητες, με βάση τα οριζόμενα στην ως άνω Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Κατόπιν αυτού, όλα όσα υποστηρίζετε, κύριε Ζερβέ, είναι στον αέρα…

Τίναξε στον αέρα ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης τις θριαμβολογίες του αρχηγού του Αντώνη Σαμαρά ότι παρέδωσε τη χώρα με μια οικονομία που ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές. Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τόνισε: «Βιαστήκαμε να πανηγυρίσουμε την έξοδό μας από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, χωρίς προηγουμένως να
έχουμε συμφωνήσει τον χρόνο και τον τρόπο με τους εταίρους μας». Και σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στον Σαμαρά, είπε: «Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τη χώρα αλλά και για την παράταξη αν ήμασταν πιο μετριοπαθείς και εγκρατείς πριν από το 2012 στον αντιμνημονιακό μας λόγο;».

Όπου και να κοιτάξεις, μόνο προβλήματα θα δεις. Σε απόγνωση είναι οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας και των γύρω περιοχών. Η μείωση των άμεσων ενισχύσεων που φέρνει η νέα ΚΑΠ, κυρίως για τη σταφίδα αλλά και για την ελιά, που φθάνει το 45%, αποτελεί ουσιαστικά ταφόπλακα για το καλλιεργητικό τους μέλλον. Έτσι εννοούν, άραγε, τη στροφή προς την παραγωγή;

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ